Απάντηση σε όσα ακούγονται περί της ένταξης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στους κόλπους της ευρωομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, έδωσε σήμερα ο Κώστας Αρβανίτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» της Θεσσαλονίκης και την εκπομπή του Απόστολου Λυκεσά.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία και της The Left, υπεύθυνος για ζητήματα εργασιακών, πολιτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, χαρακτήρισε λανθασμένη την πρόταση των τριών μελών της πολιτικής γραμματείας του Κόμματος, αναφέροντας μάλιστα πως «η σοσιαλδημοκρατία είναι μια φθαρμένη ιστορία. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι ο κύκλος της Αριστεράς έχει κλείσει, εγώ διαφωνώ», θυμίζοντας παράλληλα ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ιδρυτικό μέλος της Ευρωομάδας της Αριστεράς, στον ευρύτερο χώρο της οποίας παίζει καταλυτικό ρόλο διαμόρφωσης των εξελίξεων.

«Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν μπορεί παρά να είναι ανάμεσα στα κόμματα και τα κινήματα της Αριστεράς» όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Αρβανίτης σημείωσε ακόμη πως «άλλο συνεργασία, κι άλλο ενσωμάτωση», υποδεικνύοντας ότι η συνεργασία ανάμεσα σε όμορες δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, είναι ήδη μια πραγματικότητα, η οποία έχει συχνά ως τώρα αποδώσει καρπούς για την ευρωομάδα της Αριστεράς.

Κατέληξε δε λέγοντας ότι μία τέτοια «ένταξη», θα αποτελούσε «μεγάλη υποχώρηση» από τις θέσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει πάρει στην Ευρώπη και τις επιτυχίες που έχει ως τώρα σημειώσει.