«Καλό θα ήταν ο κ. Ανδρουλάκης να έκανε μήνυση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη» ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών, ανέφερε συγκεκριμένα: «Η έρευνα για ΕΥΠ και Predator είναι μια έρευνα η οποία ίσως να καταλήξει κάπου, ίσως να μην καταλήξει κάπου στο κράτος στο οποίο ζούμε. Και θα ήθελα να σας πω πάνω σε αυτό, όπως έχω πει και στον κύριο Μητσοτάκη τον ίδιο, ότι έχει δικαίωμα από τον νόμο να προβεί σε άρση του απορρήτου των στελεχών της ΕΥΠ που ήταν υπό τη δικιά του εποπτεία, ήταν ο πολιτικός προϊστάμενός τους. Μου είπε στο γραφείο του στη Βουλή, μου είπε ότι δε θέλει να εμπλακεί στη Δικαιοσύνη. Του λέω δεν πρόκειται για εμπλοκή, πρόκειται για απεμπλοκή και ότι λες προχώρα δικαιοσύνη στο έργο σου. Κι επίσης καλό θα ήταν και ο κ. Ανδρουλάκης να έκανε μήνυση εναντίον του κυρίου Μητσοτάκη και των διοικητών της ΕΥΠ από τη στιγμή που ξέρει ότι τον παρακολουθούσανε. Να μάθουμε κι από εκεί τι γίνεται».

Ερωτώμενος σχετικά με την οπαδική βία και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, μερικές από τις οποίες συμπίπτουν με εκείνες της κυβέρνησης, σημείωσε: «Δεν έχουμε προτείνει μέτρα που συμπίπτουν με της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση υιοθέτησε τα μέτρα τα δικά μας, τα οποία ανακοίνωσα μάλιστα το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή και τα οποία τα παρουσίασα και χθες το πρωί με βίντεο. Πρώτον. Δεύτερον, η κυβέρνηση είχε την έμπνευση να προσθέσει σε αυτά αυτό το οριζόντιο μέτρο, το να αποκλείσει όλους τους φιλάθλους από όλους τους αγώνες για δύο μήνες. Είναι η κλασική προσέγγιση της κυβέρνησης όταν δεν μπορεί να λύσει ένα θέμα οριζόντιο μέτρο παντού για τον κόσμο.

Απαντώντας σχετικά με το φορολογικό πλαίσιο που θα εφάρμοζε μια δική του κυβέρνηση, σημείωσε: «Το ένα οικονομικό μέτρο είναι η κατάργηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος στις επιχειρήσεις. Πιστεύω αυτό θα προκαλέσει τεράστια ένεση ρευστότητας στην οικονομία και επίσης μπορεί και να λύσει και ένα μεγάλο κομμάτι της φοροδιαφυγής. Επειδή θα μπορέσει επιτέλους κάποιος να πληρώνει βάσει των αποτελεσμάτων του και όχι βάσει ενός θεωρητικού κέρδους. Η κυβέρνηση μπερδεύει το επιχειρείν με το επιτυχείν, είναι πολύ σημαντικό αυτό, αλλά το πιο δομικό ζήτημα το οποίο θα πρέπει να αλλάξουμε είναι ξεκάθαρα στο θέμα της δικαιοσύνης».

Ενώ ερωτώμενος αν αυτό θα έχει δημοσιονομικό κόστος, σημείωσε: «Όχι, δεν έχει. Γιατί είναι θέμα cash flow. Δεν είναι θέμα κόστους, Δεν είναι παροχή. Στην ουσία λες σε μια επιχείρηση αντί να έχεις προκαταβολή του φόρου, το πληρώνεις μερικούς μήνες αργότερα. Και ξέρετε τι γίνεται στη διαδικασία αυτή; Αυτή η ρευστότητα επανεπενδύεται στην οικονομία. Άρα μπορεί μέσα σε δύο τρία χρόνια να έχεις και θετική απόδοση. Άρα ναι, είναι δημοσιονομικό το θέμα, αλλά βοηθάει και την οικονομία».
Τέλος σε ό,τι αφορά την πρόσφατη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε: «Η άποψή μου είναι ότι εξωτερική πολιτική δεν κάνεις με λιχουδιές στον Πίνατ και με υποκλίσεις στον Ερντογάν».

Η συνέντευξη θα προβληθεί στις 22:00 το βράδυ της Τρίτης στην εκπομπή «Στο Κέντρο» στο ΕΡΤnews.