Εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, αναφορικά με την τακτική που ακολουθεί από την ημέρα που εξελέγη έως και σήμερα, στράφηκε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Δραγασάκης, που την περασμένη εβδομάδα παραιτήθηκε από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, από κόμμα ενότητας μέσα από τη διαφορετικότητα, από κόμμα διαλόγου και συμπερίληψης, βλέπουμε να μετασχηματίζεται σε ένα μόρφωμα αυταρχισμού. Υπάρχουν απειλές διαγραφών, διαβολές και συκοφαντίες σε όσους διαφωνούν. Αυτά τα πράγματα τα θεωρώ πολύ αρνητικά για οποιοδήποτε κόμμα, ιδίως για ένα κόμμα της Αριστεράς», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει τα στρατηγικά πλεονεκτήματα και δεν είναι αξιόπιστος φορέας. Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ελκυστικός». Μάλιστα, εμφανίστηκε βέβαιος ότι σε περίπτωση που η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πετύχει τους στόχους της στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, θα τεθεί θέμα ηγεσίας.