Στο γραφείο του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή θα γίνει η τελετή παράδοσης παραλαβής της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μετά το αποτέλεσμα των χθεσινών εσωκομματικών εκλογών που έφεραν νικητή τον Στέφανο Κασσελάκη. Η μεταβίβαση της ηγεσίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι και ενώ αρχικά σχεδιαζόταν να γίνει στα κεντρικά γραφεία της πλατείας Κουμουνδούρου τελικά επιλέχθηκε το κοινοβουλευτικό Μέγαρο.

Τσίπρας και Κασσελάκης θα έχουν και μια μικρή συζήτηση για μια σειρά διαδικαστικών ζητημάτων ενώ στην παρούσα φάση πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα εξακολουθήσει να είναι ο Σωκράτης Φάμελλος.

Μάλιστα χθες το βράδυ, όταν ο κ. Κασσελάκης προσήλθε στα γραφεία της Κουμουνδούρου για δηλώσεις, μόλις είδε τον κ. Φάμελλο ακούστηκε να του λέει «έχετε πολλή δουλειά μπροστά σας», ενώ δίπλα στον επικεφαλής της Κ.Ο. καθόταν η Δ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και μέχρι πριν τις εκλογές γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη.