Αυτό που δεν ήθελε επ’ ουδενί να συμβεί ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΥΡΙΖΑ, συμβαίνει δυστυχώς για τον ίδιο τις τελευταίες ώρες στο εσωτερικό του κόμματος, ενόψει των δεύτερου γύρου των εκλογών της Κυριακής που θα αναδείξουν τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο τέως πρωθυπουργός επιχείρησε τεχνηέντως όλο αυτόν τον καιρό να μην εμπλακεί το όνομά του στην εκλογική διαδικασία, επιλέγοντας να μην υποστηρίξει ανοικτά κανέναν εκ των υποψηφίων, προκειμένου να εμφανιστεί με αυτό τον τρόπο ως ο εγγυητής της ενότητας.

Ωστόσο στον αδυσώπητο πόλεμο ανακοινώσεων και δηλώσεων που καταγράφεται πλέον καθημερινά μεταξύ στελεχών που υποστηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη ή την Έφη Αχτσιόγλου, εμπλέκεται πλέον και το όνομα του τέως πρωθυπουργού σε τέτοιο σημείο, που η πρώην υπουργός και υποψήφια πρόεδρος αναγκάστηκε να δημιουργήσει ολόκληρο βίντεο προκειμένου να εξηγήσει ότι ποτέ δεν υπονόμευσε τον Αλέξη Τσίπρα και πως θα πρέπει «να σταματήσει αυτή η αθλιότητα» που διακινείται από το στρατόπεδο του αντιπάλου της. Σε προσωπικό τόνο, δήλωσε πως «από την πρώτη στιγμή που βγήκα στην πολιτική σκηνή καλούμαι ως γυναίκα να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας, ότι δεν είμαι το υποχείριο κάποιου ισχυρού άνδρα, ότι δεν είμαι διακοσμητική, ότι δεν είναι μια ερωτική σχέση που με οδήγησε σε θέση ευθύνης».

Κατά την ίδια «οι συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον μου διαποτίζουν το εσωτερικό της παράταξης που υπηρετώ. Και μάλιστα μπροστά σε μια κρίσιμη εκλογική διαδικασία. Εδώ και λίγο καιρό εκτοξεύονται συστηματικά και συντονισμένα από μιντιακά και σοσιαλμιντιακά μέσα άθλιες συκοφαντίες που εμφανίζουν εμένα και στελέχη που στέκονται στο πλευρό μου ως υπονομευτές του Αλέξη Τσίπρα. Έχω διαβάσει τα πάντα. Αδιανόητα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, διανθισμένα με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, με υβριστικά επίθετα, ακόμη και κραυγές για προδότες. Αυτή η αθλιότητα τελειώνει εδώ!».

Για όλα υπάρχει ένα όριο. Σήμερα απαντώ.

Posted by Έφη Αχτσιόγλου -Effie Achtsioglou on Tuesday, September 19, 2023

Μάλιστα κάλεσε τον κ. Κασσελάκη, «που έχει υποστεί κι αυτός ανοίκειες επιθέσεις στις οποίες από την πρώτη στιγμή, δημόσια, έχω τοποθετηθεί, να πάρει θέση για το αυτονόητο. Να καταδικάσει τον πόλεμο λάσπης περί δήθεν υπονομευτών του Αλέξη Τσίπρα».

«Θέλω να διαδεχθώ τον Τσίπρα»

Ο εξ Αμερικής νεαρός επιχειρηματίας πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε δήλωση στήριξης της πρώην υπουργού για τις επιθέσεις που δέχεται και επιτηδευμένα βάζει στην εξίσωση και τον Αλέξη Τσίπρα. Προς τα έξω εμφανίζεται ως ο αδιαφιλονίκητος διάδοχός του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθεί κατά γράμμα τις προτάσεις των επικοινωνιολόγων του, ώστε να εμφανίζεται άνετος. Στην Καρδίτσα όπου βρέθηκε μια ηλικιωμένη κυρία του είπε πως διεκδικεί τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα με τον ίδιο να χαμογελάει, ενώ από μια άλλη κάτοικο της περιοχής που συνάντησε στο κλειστό γυμναστήριο Παλαμά ζήτησε την ευχή της: «Θέλω να έχω την ευχή σας για το καλό του τόπου» όπως είπε, λίγο πριν μαγειρέψει στη συλλογική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» που έχει στηθεί στον εν λόγω δήμο για τους πλημμυροπαθείς.

Πάντως χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη» φαίνεται πως δέχεται και ο κ. Κασσελάκης, με τον ίδιο να διαψεύδει μέσω του X (πρώην Twitter) μια κυρία Ελένη, η οποία βγήκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και είπε πως είναι μακρινή συγγενής του εξ αγχιστείας, υποστηρίζοντας ότι ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ψήφιζε μέχρι πρότινος Νέα Δημοκρατία. Ο νικητής του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών υποστήριξε πως ποτέ δεν έχει δει την εν λόγω κυρία, αφήνοντας υπόνοιες για προβοκάτσια. Όλα πάντως δείχνουν ότι μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου που θα στηθούν εκ νέου οι κάλπες οι προβοκατόρικες κινήσεις, οι δηλώσεις που υπονομεύουν την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόγειες διεργασίες θα συνεχιστούν χωρίς σταματημό.