«Εξαιρετικά επικίνδυνο διαγράφεται το μέλλον για την Ελλάδα, όπως φάνηκε από τις πρόσφατες συνεντεύξεις των Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα» είπε απόψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στον Κορυδαλλό.

«Δεν υπάρχει κανένα σενάριο που μπορεί να αφήσει έξω κανένα κόμμα από την ευθύνη για το μέλλον της χώρας» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος και επανέφερε την πρότασή του για διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο σκηνικό «τεχνητής πόλωσης», το οποίο, όπως είπε, πρέπει να σπάσει, γιατί οδηγεί σε αδιέξοδο τη χώρα και πρόσθεσε ότι αν αυτό το κλίμα δεν σπάσει, η χώρα δεν θα έχει βιώσιμη κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου.

Για να σωθεί το μέλλον της νέας γενιάς και να έχει η χώρα ελπίδα, τόνισε επίσης, πρέπει να υλοποιηθεί η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων.

Αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο κόσμος ζήτησε τρία πράγματα:

-Η χώρα πρέπει να συνεχίσει σταθερά την πορεία της εντός του ευρώ.

-Να αλλάξουν οι δυσμενείς όροι της δανειακής σύμβασης χωρίς να θιγούν τα κεκτημένα.

-Να υπάρξει συνεργασία όλων των κομμάτων, γιατί κανένας δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνος.

Χαρακτήρισε άπιαστο όνειρο την πρωθυπουργία Σαμαρά, καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θέλησε να δοκιμάσει να εφαρμόσει τις προτάσεις του και στη ΔΗΜΑΡ ότι δεν άρπαξε την ευκαιρία για να συμβάλει στον σχηματισμό μιας προοδευτικής κυβέρνησης, με πρωθυπουργό προερχόμενο από τις τάξεις της.