Είναι πάντα παρακινδυνευμένο, αν όχι απαγορευτικό , να θεωρείς πως ο σύντροφός σου είναι και ο καλύτερος σου φίλος. Έπειτα από πολλά χρόνια γάμου, ένα παντρεμένο ζευγάρι αποφασίζει ν’ ανοίξει τα χαρτιά του και να εξομολογηθεί τις απιστίες του. Μια σειρά από χρόνιες αμφισβητήσεις, κατηγορίες και υποψίες βγαίνουν στην επιφάνεια, καθώς κανένα ψέμα δε μένει ατιμώρητο και καμιά αλήθεια δεν είναι ακίνδυνη .

Ύστερα από το That face της Polly Stenham, η Αιμιλία Υψηλάντη και το θέατρο «Αργώ», φέρνουν στην Ελλάδα ένα ακόμα πρόσφατα βραβευμένο έργο, αυτή τη φορά την κομεντί χαρακτήρων του Γάλλου Eρίκ Ασσούς. «H Γαμήλια Ψευδαίσθηση» (τίτλος πρωτότυπου : L’illusion conjugale), που τιμήθηκε στην τελευταία απονομή των βραβείων Μολιέρ ως το καλύτερο νέο έργο του έτους και ήταν υποψήφιο σε τέσσερις ακόμα κατηγορίες (καλύτερης παράστασης, σκηνοθεσίας, γυναικείου και ανδρικού ρόλου) .

Τοποθετώντας στη βάση της το αρχετυπικό τρίγωνο της συζύγου , του συζύγου και του φίλου-εραστή, που εδώ εμφανίζονται με τη μορφή τριών χαρακτηριστικών και απολύτως αναγνωρίσιμων προσώπων της εποχής μας, Η Γαμήλια Ψευδαίσθηση του Eric Assous, είναι μια κομψή κωμωδία – σχόλιο γύρω από την αγάπη, τη φιλία, τη συμβίωση και την ειλικρίνεια .

Έχοντας αφομοιώσει στοιχεία από όλη τη γαλλική παράδοση αλλά και από τον Πιραντέλλο μέχρι τον Μπέργκμαν και τον Πίντερ, ο Eρίκ Ασσούς, με παραδειγματική οικονομία και αφαίρεση, στήνει με χιούμορ και κριτική διάθεση, ένα έξυπνο παιχνίδι τένις μέσα από μια αλυσίδα υπολογισμένων χτυπημάτων και γρήγορων ελιγμών .

Η Γαμήλια Ψευδαίσθηση θα παρουσιαστεί το Νοέμβριο του 2010 στο θέατρο «Αργώ», σε σκηνοθεσία Νίκου Σακαλίδη , μετάφραση Θωμά Βούλγαρη, σκηνικά-κοστούμια Αφροδίτης Κουτσουδάκη, φωτισμούς Φίλιππου Κουτσάφτη. Πρωταγωνιστές της παράστασης, ο Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, η Αιμιλία Υψηλάντη και ο Γιάννης Ζαβραδινός.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Έπειτα από πολλά χρόνια γάμου, η Ζαν κι ο Μαξίμ αποφασίζουν να εξομολογηθούν τις απιστίες τους .
Εκείνη θέλει να μάθει πόσες ερωμένες είχε . Εκείνος , αμυνόμενος, δέχεται να της απαντήσει μόνο αν κι εκείνη με τη σειρά της του αποκαλύψει τον αριθμό των εραστών της. Της εξομολογείται δώδεκα σύντομες περιπέτειες, του εξομολογείται μία σχέση που διήρκεσε εννέα μήνες .
Έξαλλος, ζητά επιτακτικά να μάθει την ταυτότητα του «μοιραίου» τρίτου προσώπου, ενώ οι υποψίες του στρέφονται στον καλύτερό τους φίλο, τον Κλωντ .

Η ΓΑΜΗΛΙΑ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ του Ερίκ Ασσούς από 19 Νοεμβρίου στο Θέατρο Αργώ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Θωμάς Βούλγαρης

Σκηνοθεσία: Νίκος Σακαλίδης

Σκηνικά-Κοστούμια: Αφροδίτη Κουτσουδάκη

Μουσική Επιμέλεια: Νίκος Σακαλίδης

Φωτισμοί: Φίλιππος Κουτσάφτης

ΔΙΑΝΟΜΗ

Αντώνης Θεοδωρακόπουλος- Μαξίμ

Αιμιλία Υψηλάντη- Ζαν

Γιάννης Ζαβραδινός- Κλωντ

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Τετάρτη 7μ.μ.
Πέμπτη 9μ.μ.
Παρασκευή 9μ.μ.
Σάββατο 6:30μμ και 9μ.μ.
Κυριακή 7μ.μ.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

22 ευρώ (πλατεία)
20 ευρώ (εξώστης)
15 ευρώ (φοιτητικό)