Με τέσσερις συμμετοχές θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας που θα διεξαχθεί από την 1η έως τις 11 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, η δεύτερη ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη «Attenberg» θα συμμετάσχει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ.Η ταινία παρακολουθεί την Μαρίνα που μεγαλώνει με τον αρχιτέκτονα πατέρα της σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη. Το ανθρώπινο είδος απωθεί τη Μαρίνα. Το παρατηρεί εξ’ αποστάσεως, μέσα από τους στίχους του Alan Vega των Suicide, τα ντοκιμαντέρ πάνω στη ζωή των θηλαστικών του Sir Ντέιβιντ Ατένμπορο και τα μαθήματα σεξουαλικής αγωγής που της παραδίδει η φίλη της Μπέλλα. Ένας ξένος φτάνει στην πόλη και την προκαλεί σε μονομαχία στο ποδοσφαιράκι, ενώ ο πατέρας της προετοιμάζει τελετουργικά την αναχώρησή του από τον 20ό αιώνα. Η Μαρίνα, ανάμεσα στους δυο άντρες, με την συνεργασία της Μπέλλας, ανακαλύπτει το θαυμαστό μυστήριο της πανίδας.

Η Χώρα Προέλευσης του Σύλλα Τζουμέρκα θα προβληθεί στην Εβδομάδα Κριτικής, ενώ η πολυβραβευμένη Ακαδημία Πλάτωνος του Φίλιππου Τσίτου διεκδικεί το βραβείο Lux.

Παράλληλα, στο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους θα συμμετάσχει και η μικρού μήκους ταινία Casus Belli του Γιώργου Ζώη.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ