Δραστηριότητες και παιχνίδια περιμένουν στο Μουσείο Σοκολάτας Παυλίδη, που ανοίγει αύριο τις πύλες του, τους μικρούς επισκέπτες και τις οικογένειές τους.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα διοργανώνονται από το Ελληνικός Παιδικό Μουσείο στο πλαίσιο του εορτασμού των 150 χρόνων της Σοκολάτας Υγείας Παυλίδη. 

Τα προγράμματα είναι τα εξής:

Μια μεγάλη συσκευασία, μια μεγαλύτερη ιστορία
Το υλικό που αναφέρεται στην ιστορία της σοκολάτας υγείας και η περιήγηση στο Μουσείο Σοκολάτας γίνονται η αφορμή ώστε τα παιδιά να δημιουργήσουν χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά και τεχνικές (κολλάζ, ζωγραφική, χειροτεχνία) κατασκευές που θα τοποθετηθούν στην «ειδική» μεγάλη συσκευασία της σοκολάτας υγείας που θα βρίσκεται στο χώρο. Επίσης, θα μπορούν να γράψουν την ευχή τους για τα γενέθλια της σοκολάτας στην ειδική κάρτα που θα έχουν στη διάθεσή τους.

Εικαστικά εργαστήρια – έργα τέχνης με περιτυλίγματα της σοκολάτας υγείας
Τα παιδιά αξιοποιώντας περιτυλίγματα της σοκολάτας υγείας Παυλίδη, πολύχρωμα χαρτιά και ποικιλία άλλων υλικών δημιουργούν τα δικά τους έργα τέχνης όπως μολυβοθήκες, κορνίζες για φωτογραφίες, ανεμόμυλους, μαράκες, σελιδοδείκτες κλπ.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα διοργανώνονται αυτό το Σαββατοκύριακο, παράλληλα με τη λειτουργία του Μουσείου, στον Πολυχώρο Hub (Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα) από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.