Πέρυσι τον Νοέμβριο η Go & Fun Honda Gresini είχε ανακοινώσει ότι θα συνέχιζε τη «μοναχική» συνεργασία της με την Showa, καθώς ο Alvaro Bautista είναι ο μόνος από τους αναβάτες των MotoGP που χρησιμοποιεί τις ιαπωνικές αναρτήσεις –όλοι οι άλλοι πληρώνουν τα μαλλιά της κεφαλής τους για να χρησιμοποιούν τις αναρτήσεις της σουηδικής Öhlins.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του προς την ραδιοφωνική εκπομπή Formula SER -την οποία «συνέλαβαν» οι κεραίες της ισπανικής ιστοσελίδας as.es- ο Bautista ανέφερε ότι στα πλαίσια αυτής τής ανανέωσης συνεργασίας με την Showa, ο ίδιος υπέγραψε και επέκταση του συμβολαίου του με την Gresini μέχρι το 2014.

Αρνήθηκε ότι υπήρξε πίεση από το HRC να χρησιμοποιήσει τις αναρτήσεις της Showa, η οποία ανήκει εξολοκλήρου στην Honda. Αποκάλυψε όμως ότι η επέκταση του συμβολαίου ήταν κάτι σαν καρότο, ώστε να δεχτεί τη θέση του εξελιγκτή της Showa.

Η μόνη του ανησυχία, όπως είπε, έχει να κάνει με το ότι θα πρέπει παράλληλα με τα αγωνιστικά του καθήκοντα να ασκεί και αυτά του δοκιμαστή/ εξελικτή των αναρτήσεων. Χωρίς να έχει βοήθεια από άλλον αναβάτη –και μια δεύτερη γνώμη για τις επιλογές του.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση δήλωσε ότι η Showa δουλεύει εντατικά σε μελλοντικές εφαρμογές –εννοώντας μάλλον το νέο αγωνιστικό «παραγωγής» της Honda που θα παρουσιαστεί επίσημα στο τέλος της σαιζόν ’13 στην Βαλένθια.

Ο Bautista ήταν 7ος ταχύτερος στις προ δεκαπενθημέρου δοκιμές της Sepang, πίσω από τον Stefan Bradl, ο οποίος όμως οδηγεί RC213V με εργοστασιακή υποστήριξη. Δεν είναι ικανοποιημένος με την απόδοση αυτή, γιατί στόχος του είναι να αναδειχθεί στον καλύτερο «δορυφορικό» αναβάτη.

«Ίσως περίμενα από τη μοτοσυκλέτα να δουλεύει κάπως διαφορετικά. Διακρίναμε κάποια ζητηματάκια, ειδικά στη συμπεριφορά της. Όμως το καλό είναι πως η Showa δουλεύει σκληρά και το HRC μάς υποστηρίζει πολύ. Συγκεντρώσαμε πολλά δεδομένα που θα χρησιμοποιήσουμε στις επόμενες δοκιμές και είναι πολλά αυτά που πρέπει να δοκιμάσουμε, ως λύση για τα προβλήματα που συναντήσαμε –γιατί πρέπει να πω, ότι δεν νιώθω ακόμα άνετα οδηγώντας την.»

Η Gresini πάντως δεν έχει ανακοινώσει ακόμη επίσημα κάτι σχετικό με την επέκταση του συμβολαίου της με τον Bautista για το 2014.