Αυτή την περίοδο όλοι μας πραγματοποιούμε τη πλειονότητα των αγορών μας ηλεκτρονικά. Ωστόσο σε πολλούς από εμάς μας λείπει η δυνατότητα πραγματοποίησης των αγορών μας με φυσικό τρόπο. Νιώθεις μια άλλη σιγουριά όταν επισκέπτεσαι το φυσικό κατάστημα, βλέπεις από κοντά τα προϊόντα και συνομιλείς με το εξειδικευμένο προσωπικό. Πάντα έχει τις αμφιβολίες σου για το τι θα σου έρθει όταν παραγγέλνεις ηλεκτρονικά αφού το μόνο στο οποίο μπορείς να βασιστείς είναι μία στατική φωτογραφία.

Θα ήταν ωραίο να μπορούσες να επισκεφθείς ψηφιακά το κατάστημα, να δεις μέσα από την κάμερα του υπολογιστή ή του κινητού σου τα προϊόντα και να κάνεις όσες ερωτήσεις θέλεις στους υπαλλήλους. Και όλα αυτά από την άνεση του σπιτιού σου. Αν σου φαίνεται λίγο ακατόρθωτο για τα σημερινά δεδομένα να σου πω ότι όχι μόνο είναι εφικτό αλλά πρόκειται για μία εμπειρία που είχα τη χαρά να βιώσω πρόσφατα.

Ψάχνοντας για μία οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική αστικής μετακίνησης που συνάμα θα μου επιτρέπει να γυμνάζομαι και να μένω σε φόρμα μπήκα στη διαδικασία υιοθέτησης της νέας e-mobility κουλτούρας που ακούει στο όνομα ηλεκτρικό ποδήλατο.

Η συσσώρευση του κόσμου στις μεγαλουπόλεις, η ατμοσφαιρική ρύπανση, η ανάγκη για σωματική άσκηση αλλά και η νέα πραγματικότητα του Covid 19 κατέστησε αναγκαία τη στροφή σε εναλλακτικές μορφές μετακίνησης. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα αναγκών και απαιτήσεων για όλες τις ηλικίες, για διαδρομές στην πόλη, στο βουνό αλλά και off road συνεισφέροντας στην υγεία και στην ευεξία αλλά και στη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Η αγορά ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου όμως δεν είναι τόσο απλή για να την κάνεις μόνο σου ηλεκτρονικά. Πόσο μάλλον για κάποιον σαν εμένα που δεν είχε την παραμικρή ιδέα για το πρέπει να κοιτάξει και πώς να κατευθυνθεί. Με μεγάλη μου χαρά είδα ότι η KOSMORIDE έχει λανσάρει την καινοτόμα υπηρεσία virtual visit που επιτρέπει live σύνδεση με το κατάστημα. Η διαδικασία είναι πολύ απλή, απλά κάλεσα από το laptop πατώντας το ειδικό κουμπί και απευθείας συνδέθηκα με έναν e-Bike expert. Ο Θανάσης Γεωργίου (e-Bike expert) μου έκανε live περιήγηση σε ολόκληρο το κατάστημα όπου είδα την τεράστια ποικιλία ηλεκτρικών ποδηλάτων που διαθέτει η KOSMORIDE.

Εντύπωση μου έκανε η ποιότητα της εικόνας και του ήχου, όχι μόνο δεν υπήρχαν διακοπές και άκουγα τον Θανάση ξεκάθαρο αλλά ήμουν σε θέση να δω τα ποδήλατα από πολύ κοντά και να προσέξω όλες τις λεπτομέρειες της κατασκευής και του design που μου επισήμαινε. Η ξενάγηση κράτησε περίπου μισή ώρα μιας και ήθελα να δω όλα τα μοντέλα και να κάνω όλες τις ερωτήσεις που είχα.

Έτσι, έμαθα ότι τα e-Bikes αποτελούν την εξέλιξη των συμβατικών ποδηλάτων, όπου τη  διαφορά κάνουν το μοτέρ και η αποσπώμενη, επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Έτσι ο αναβάτης μπορεί να κάνει πεντάλ σε πιο χαλαρούς ρυθμούς ακόμη και στις ανηφόρες καθώς τον βοηθά η ώθηση ισχύος της μπαταρίας αλλά και να καλύπτει μεγαλύτερες χιλιομετρικές αποστάσεις άνετα, ξεκούραστα και σε λιγότερο χρόνο.

Η μπαταρία αφαιρείται και επαναφορτίζεται εύκολα, ακριβώς όπως σε ένα κινητό τηλέφωνο, τοποθετώντας το φορτιστή στην πρίζα και σε 3 μόνο ώρες είναι έτοιμη. Τα e-Βikes μας δίνουν τη δυνατότητα να μετακινούμαστε εύκολα και γρήγορα, να απολαμβάνουμε την καθημερινή μας άσκηση αλλά και να προστατεύουμε το περιβάλλον.

Μέχρι το τέλος της ξενάγησης είχα ήδη κατασταλάξει στο e-Βike που ανταποκρίνεται καλύτερα στις δικές μου ανάγκες, έτσι μέσα από όλες τις κορυφαίες μάρκες (Moustache, Riese & Müller, Stromer, Giant, Ducati και Lacros) εγώ κατέληξα στο Lundi 26.2. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό ποδήλατο κατάλληλο για την πόλη, με κινητήρα Bosch που φτάνει τα 25 χλμ την ώρα και η μπαταρία του έχει αυτονομία έως 90χλμ.

Ωστόσο, η KOSMORIDE υπόσχεται να καλύψει ανάγκες και απαιτήσεις για εκείνους που ενδιαφέρονται να βάλουν την πράσινη μετακίνηση στην καθημερινότητά τους. Οπότε, όποια και να είναι τα γούστα ή οι ανάγκες σου, σίγουρα θα βρεις το κατάλληλο e-bike για σένα.  Το καλύτερο βέβαια είναι ότι τώρα, μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά”, ο καθένα μπορεί να αποκτήσει το e-bike της αρεσκείας του με επιδότηση 40% της αξίας του. Επιπλέον, bonus έχουν όσοι επιλέξουν να αποσύρουν το παλιό τους ποδήλατο. Ενώ δίνεται και η δυνατότητα εξόφλησης με άτοκες δόσεις. Και για να είναι πιο σίγουρος για την επένδυση του κάποιος αρκεί να ξέρει ότι παρέχεται After Sales Service από εξειδικευμένο προσωπικό αλλά και δυνατότητα ασφάλισης.

Το μόνο που μένει τώρα είναι δύο εργάσιμες ημέρες για να παραλάβω το ποδήλατο μου. Κατά την παραλαβή του, ένας e-Bike expert θα με επισκεφθεί για να το προσαρμόσει στις ανάγκες μου, ώστε να είμαι έτοιμος για τις βόλτες μου!