Όταν μιλάμε για ταχύτητα, ο μεγαλύτερος εχθρός της είναι ο αέρας γύρω μας, κάτι που ανακάλυψε τόσο η αυτοκίνηση όσο και η αεροπορία κατά τη δεκαετία του 1920 και άρχισαν να παίρνουν πολύ στα σοβαρά, αποκαλώντας τη αεροδυναμική.

H ενασχόληση με την αεροδυναμική ήταν που απέδωσε γρηγορότερα οχήματα, τόσο στη γη όσο και τον αέρα, καταλήγοντας συχνά πυκνά σε φόρμες και σχήματα που έμοιαζαν εξωγήινα.

Από αυτές τις πρώτες μέρες της αεροδυναμικής, αλλά και της ίδιας της BMW, άντλησε έμπνευση η MotoRRetro για την υπέροχη BMW R100 RS της.

Οι Georgio Rimi και Vaughn Ryan την έπλασαν μάλιστα με τις παλιές μεθόδους, αποκλειστικά στο χέρι. Δανείστηκαν στοιχεία από άλλες μοτοσικλέτες, όπως την Buell Lightning, χρησιμοποίησαν τροχούς από την Αγγλία και έφτασαν πολύ μακριά για να ξαναζωντάνεψουν τα σπάργανα της αεροδυναμικής.

Κατέληξαν σε κάτι πανέμορφο, ένα πραγματικό μεταλλικό εργόχειρο που συμπυκνώνει εντός του όλη την ιστορία τόσο των δύο όσο και των τεσσάρων τροχών. Σε έδαφος και αέρα!

Όσο για τους Αυστραλούς Rimi και Ryan, ήταν οδηγοί ταχύτητας στα τοπικά πρωταθλήματα και παρά τον ανταγωνισμό μεταξύ τους, έγιναν φίλοι και αποφάσισαν να ενώσουν κάποια στιγμή τα custom γκαράζ τους, έχοντας πια πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στους δύο και τους τέσσερις τροχούς. Η MotoRRetro υπάρχει στον κόσμο με αυτή την επωνυμία από το 2015…