Η NERA φέρνει μια νέα εποχή στον τρόπο κατασκευής μοτοσυκλετών

Είναι η πρώτη πλήρως λειτουργική ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που κατασκευάστηκε σε τρισδιάστατο εκτυπωτή


ΜΟΤΟ
16:04
26/11/2018
Η NERA φέρνει μια νέα εποχή στον τρόπο κατασκευής μοτοσυκλετών
4
loading

Η NERA παρουσιάστηκε επίσημα στην έκθεση τεχνολογίας Formnext στη Φρανκφούρτη και είναι μια αντισυμβατική μοτοσυκλέτα. Για την ακρίβεια αποτελεί την πρώτη πλήρως λειτουργική ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που κατασκευάστηκε σε τρισδιάστατο εκτυπωτή. Οι δημιουργοί της πρωτότυπης αυτής δίτροχης κατασκευής κάνουν λόγο για «New ERA», για μια «νέα εποχή» δηλαδή στον τρόπο κατασκευής μοτοσυκλετών.

Το project επιμελήθηκαν οι Marco Mattia Cristofori και Maximilian Sedlak της NOWLAB που αποτελεί το εργαστήριο καινοτομίας της BigRep, μιας εταιρείας που εδρεύει στο Βερολίνο και αποτελεί ηγέτιδα στον τομέα των τρισδιάστατων εκτυπωτών.

Η μοτοσυκλέτα αποτελείται από 15 τμήματα όλα κι όλα τα οποία είναι κατασκευασμένα ή πιο σωστά τυπωμένα σε 3D εκτυπωτή: από το πλαίσιο, μέχρι το φέρινγκ, τη σέλα, τους τροχούς, ακόμα ακόμα και τα λάστιχα. Οι παραδοσιακές αναρτήσεις έχουν δώσει τη θέση τους σε ελάσματα που εδράζονται σε διάφορα σημεία της μοτοσυκλέτας, όπως για παράδειγμα κάτω από τη σέλα του αναβάτη.

Τα μόνα στοιχεία που δεν ήταν δυνατόν να τυπωθούν σε εκτυπωτή ήταν ο ηλεκτροκινητήρας που βρίσκεται τοποθετημένος στο εσωτερικό του πίσω τροχού και η μπαταρία που εδράζεται κάτω από το φέρινγκ. Οι κατασκευαστές της δεν έδωσαν πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά του ηλεκτροκινητήρα, ούτε και για την αυτονομία της μπαταρίας. Στις καινοτομίες της, πέρα από αυτή καθαυτή τη διαδικασία κατασκευής της, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα ελαστικά χωρίς αέρα με προσαρμοσμένο πέλμα, το ελαφρύ ρομβοειδές περίβλημα ζάντας και το ηλεκτρικό μοτέρ που είναι τοποθετημένο σε μια προσαρμόσιμη κάσα.

«Η NERA συνδυάζει πολλές καινοτομίες που αναπτύχθηκαν από την NOWLAB, όπως τα λάστιχα χωρίς αέρα, την λειτουργική ολοκλήρωση και την τεχνολογία ενσωματωμένων αισθητήρων», εξηγεί ο συνιδρυτής και γενικός διευθυντής της NOWLAB, Daniel Büning. «Αυτή η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα σπρώχνει τα όρια της δημιουργικής μηχανικής και θα αλλάξει την προσθετική κατασκευή (additive manufacturing, AM) όπως την ξέρουμε», πρόσθεσε.

Οι δημιουργοί της NERA στέκονται στη μέθοδο κατασκευής της τονίζοντας τα εξής: «Η NERA παρουσιάζει τα τεράστια οφέλη που προσφέρει η τρισδιάστατη εκτύπωση για την παραγωγή εξαρτημάτων τελικής χρήσης, μειώνοντας τους χρόνους και το κόστος, βελτιστοποιώντας τις αλυσίδες εφοδιασμού και περιορίζοντας την εξάρτηση από τα δίκτυα των προμηθευτών».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Giorgis

  πολύ ψηλό κέντρο βάρους

 2. avatar makedon

  \"...τυπωμένα σε 3D εκτυπωτή: από την εξάτμιση και το πλαίσιο...\"

  Έχουν εξάτμιση τα ηλεκτρικά οχήματα; Έχω χάσει επεισόδια...

 3. avatar ΛΑΛΑΚΙΣ

  Αφου ειναι ηλεκτρικη,την εξατμιση τι την θελει ??
  ενταξη,το μελλον ειναι ηλεκτρικο......

 4. avatar από εμφάνιση

  xenera

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει