Ο Μάριος Φραγκούλης και η Γιώτα Νέγκα συναντιούνται στο «Μουσικό κουτί» του ελαφρού τραγουδιού την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, στις 21:00, στην ΕΡΤ1.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη μάς προσκαλούν σε μια άλλη εποχή, ευαίσθητη και ρομαντική, που μας χάρισε αριστουργηματικά τραγούδια. Στην παρέα του «Μουσικού κουτιού» έρχεται για μία special εμφάνιση και η Ελληνίδα μεσόφωνος με διεθνείς διακρίσεις, Ειρήνη Καράγιαννη.

Στίχοι ρομαντικοί, ευαίσθητοι, ευφάνταστοι και διαχρονικοί. Τραγούδια του Αττίκ, του Κώστα Γιαννίδη, της Σοφίας Βέμπο, της Δανάης Στρατηγοπούλου, της Μάγιας Μελάγια και άλλων αγαπημένων καλλιτεχνών της εποχής εκείνης παίζονται στο «Μουσικό κουτί»… αλλιώς.

Μάριος Φραγκούλης και Γιώτα Νέγκα ενώνουν τις φωνές τους στα τραγούδια που νίκησαν τον χρόνο! «Δυο πράσινα μάτια», «Ας ερχόσουν για λίγο», «Ζητάτε να σας πω», «Μισιρλού», «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη»!

Η εκπομπή είναι αφιερωμένη σ’ ένα αστικό μουσικό είδος, που μεσουράνησε από τον Μεσοπόλεμο έως τη δεκαετία του ’60 και ατυχώς ονομάστηκε ελαφρό τραγούδι, διότι το υπηρέτησαν συνθέτες που εκτός από πολύ ταλέντο διέθεταν και σπάνια μουσική παιδεία. Ήταν κυρίως μουσικοί με κλασικές σπουδές και οι επιρροές τους προέρχονταν από την όπερα και την οπερέτα, δηλαδή τους προγόνους του μιούζικαλ. Ο όρος «ελαφρό τραγούδι» αδικεί αυτή τη σχολή, που μας χάρισε αριστουργήματα και θα μπορούσε να ονομάζεται απλά δυτική σχολή του τραγουδιού μας.

«Ας ερχόσουν για λίγο»: Η Γιώτα Νέγκα ερμηνεύει την πολυτραγουδισμένη δημιουργία των Μίμη Τραϊφόρου και Μιχάλη Σουγιούλ, που γράφτηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’40.

«Ζητάτε να σας πω»: Ο Μάριος Φραγκούλης ερμηνεύει το τραγούδι που λέγεται ότι έγραψε ο Αττίκ μέσα σε δέκα λεπτά, για έναν μεγάλο του έρωτα. Ένα τραγούδι που χτυπάει κατευθείαν στο συναίσθημα!

«Θέλω να δω τον Πάπα»: Η Ειρήνη Καράγιαννη στην οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, που προκάλεσε αντιδράσεις την εποχή που γράφτηκε.

«Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη»: H Γιώτα Νέγκα και Μάριος Φραγκούλης στο εμβληματικό τραγούδι του Τάκη Μωράκη, που έγραψε ιστορία όταν το τραγούδησε η Σοφία Λόρεν, στην ταινία «Το παιδί και το δελφίνι»!

«Όταν θα πάω κυρά μου στο παζάρι»: Η υπέροχη παρέα ερμηνεύει το κλασικό πλέον τραγούδι –και αγαπημένο των παιδικών μας χρόνων– που πρωτοακούσαμε από τον Νίκο Γούναρη.