Για μια συνάντηση που είχε με μια παγκοσμίου φήμης προσωπικότητα μίλησε σήμερα από την εκπομπή του ο Φώτης Σεργουλόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, πριν αρκετά χρόνια, είχε επισκεφθεί τη χώρα μας ο Νέλσον Μαντέλα και ο Φώτης Σεργουλόπουλος ήταν εκεί και του είχε μιλήσει.

Όπως αποκάλυψε μέσα από την εκπομπή «Πρωΐαν σε είδον τη μεσημβρίαν», όταν ο Φώτης Σεργουλόπουλος, πριν πολλά χρόνια, παρουσίαζε πρωινή εκπομπή με γυρίσματα από κάποια πισίνα ξενοδοχείου, έτυχε στο ίδιο ξενοδοχείο να είναι και ο Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος είχε επισκεφθεί, τότε, τη χώρα μας, χωρίς να το γνωρίζει κανείς. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Φώτης Σεργουλόπουλος ανέφερε πως είχε μιλήσει με τον ίδιο τον Νέλσον Μαντέλα.

Όταν η συμπαρουσιάστριά του, Τζένη Μελιτά, δεν πίστευε στα αυτιά της, τότε έσπευσε να επιβεβαιώσει τα γεγονότα η επί χρόνια συνεργάτιδά του που ήταν μαζί με τους δύο παρουσιαστές. Μάλιστα, μιλώντας για το πως έτυχε να γίνει αυτή η συνομιλία μεταξύ Σεργουλόπουλου – Μαντέλα, ο παρουσιαστής αναφέρθηκε σε ένα αστείο σκηνικό. «Έχω πλησιάσει ανθρώπους που είναι πολύ γνωστοί. Πόσοι από εσάς έχετε μιλήσει με τον Νέλσον Μαντέλα; Εγώ έχω μιλήσει μαζί του» είπε αρχικά.

«Ακούστε τι είχε γίνει. Έχει έρθει ο Νέλσον Μαντέλα, τελείως ινκόγκνιτο, και τότε, εμείς κάναμε πρωινό. Τότε, κάναμε “το πρωινό της πισίνας” στη Βουλιαγμένη. Εγώ έβλεπα κίνηση στους διαδρόμους, πολύ κόσμο. Έλεγα “τι γίνεται, ποιος έχει έρθει;”. Κάναμε το πρόγραμμα και όπως κοίταξα πίσω από τις κάμερες, είδα έναν κύριο με μαγκούρα να κατεβαίνει τις σκάλες», συνέχισε ο Φώτης Σερργουλόπουλος.

Ο ίδιος κατέληξε την αφήγηση της αστείας ιστορίας του, αναφέροντας πως «Μας λένε πως “είναι ο Νέλσον Μαντέλα εδώ” και λέμε “πήγαινε πες του να βγει στην εκπομπή να μας μιλήσει“». Τότε, η συνεργάτιδά του πήγε και ρώτησε τον Νέλσον Μαντέλα αν θα ήθελε να βγει στην εκπομπή, με τον ίδιο να δέχεται, «με πάρα πολύ μεγάλη του χαρά».

«Τρέχω να βγω στον αέρα, με μικρόφωνο χειρός, και λέω “καλημέρα, πως είστε; Τρώτε μουσακά;“. Υπάρχουν ντοκουμέντα, έχω κρατήσει το απόσπασμα. Μετά, μας έπαιρναν τηλέφωνα για να τους πούμε που ήταν, να του πάρουν συνέντευξη», είπε στο τέλος ο Φώτης Σεργουλόπουλος.