Στην εκπομπή «Action Τώρα» βρέθηκε την Πέμπτη (15/6) καλεσμένος ο Λευτέρης Λαζάρου, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πώς αναζητά υπαλλήλους για εργασία. Παρότι έχει ξεκινήσει η καλοκαιρινή σεζόν, πολλοί δεν επιθυμούν να δουλέψουν στην εστίαση γιατί οι συνθήκες διαβίωσης είναι ελεεινές, κάτι που έχουν δημοσιοποιήσει πολλές φορές στα social media, ενώ καταγγελίες έχουν πολλάκις γίνει και για τους όρους εργασίας στον τουρισμό με τα απάνθρωπα ωράρια και τις μη ανάλογες αποδοχές.

Ο γνωστός σεφ θέλησε να ξεκαθαρίσει από την πλευρά του, πως οι δικοί του υπάλληλοι θα εργάζονται σε άψογες συνθήκες!

«Εργαζόμενους ακόμα ψάχνω και το λέω ανοιχτά. Από δεύτερους μάγειρες μέχρι καθαριότητα. Με εξαιρετικές διαμονές και σίτιση. Είναι μια διαστρέβλωση που πρέπει να την διορθώσουμε. Δεν ισχύει για πολλούς επιχειρηματίες! Έχουν γίνει αυτά τα λάθη για αυτό και αν θυμάστε είπα λίγο πριν η εκκλησιαστική-μοναστηριακή-κρατική περιουσία να αξιοποιηθεί. Να δημιουργηθούν αυτές οι συνθήκες. Πολλοί επιχειρηματίες έχουν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Συμφωνώ ότι έχουν γίνει πολλές κακές διαμονές χρόνια πριν, συγκατοίκησης στη Μύκονο, στη Σαντορίνη. Γενικά όπου η γη είναι ακριβή! Πρέπει να δούμε τι κάνουμε για τα Airbnb. Γιατί να διαμαρτύρομαι μόνο εγώ εγώ για τον σερβιτόρο μου όταν τον δάσκαλο τέλη Μαΐου τον πετάνε έξω από το σπίτι;» τόνισε και διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Βαρούλκο» στη Σαντορίνη, ο οποίος επίσης επιμελείται επίσης το μενού 11 εστιατορίων σε ξενοδοχεία, καθώς και σε άλλα 4 με 5 εστιατόρια.

Ενώ σε άλλο σημείο επισήμανε ότι η εστίαση δημιούργησε θέσεις εργασίας, αλλά ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τώρα στην εύρεση εργαζομένων είναι και το δημογραφικό, με μια γερασμένη χώρα και νέους ανθρώπους που δεν δύνανται οικονομικά να κάνουν οικογένεια. Με τον μισό επίσης πληθυσμό να κατοικεί στην πρωτεύουσα και πολλούς νέους που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν σε νησιά να μην μπορούν να σπουδάσουν τουριστικά επαγγέλματα και σε σχολές μαγειρικής που υπάρχουν στην ελληνική πρωτεύουσα λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους.