Ένα βήμα πριν την αποχώρηση από το MasterChef βρέθηκε, το βράδυ της Πέμπτης (9/3), η Μαρία Λαζαρίδου, η οποία παρουσίασε το λιγότερο καλό πιάτο αντιγραφής στην αρχική δοκιμασία και κλήθηκε να αναμετρηθεί με την εισβολέα» Μαρίνα Ντεμολλάι για την παραμονή στο ριάλιτι μαγειρικής του STAR.

Οι περισσότεροι «πάγωσαν» και αγχώθηκαν μόλις την αντίκρυσαν, καθώς γνωρίζουν ότι ήταν από τις καλύτερες μαγείρισσες του MasterChef 5.

Οι δυο διαγωνιζόμενες – Μαρία Λαζαρίδου και Μαρίνα Ντεμολλάι – μάλιστα είχαν βρεθεί εκ νέου μαζί στις κουζίνες προηγούμενου κύκλου του ριάλιτι μαγειρικής με την Μαρίνα να «κλέβει» την θέση της Μαρίας και να επιστρέφει στο σπίτι.

«Ήρθε ο κακός ο λύκος τώρα και σφυράει από την πόρτα» – «Deja vu! Επιστροφές, MasterChef 5, πάρτε ξανά τα ίδια, αντίπαλος με την Μαρία που την είχα καρφώσει με το μαχαίρι» τόνισε μεταξύ άλλων η Μαρίνα Ντεμολλάι εν όψει της αναμέτρησής τους για μια θέση στο σπίτι του ριάλιτι μαγειρικής.

Ξέσπασε σε κλάματα η Μαρία Λαζαρίδου – «Δεν έχω δείξει αυτό που μπορώ»

Μόλις η μαγειρική αναμέτρηση ολοκληρώθηκε, η Μαρία Λαζαρίδου δεν έκρυψε την συναισθηματική της φόρτιση και ξέσπασε σε κλάματα.

Ειδικότερα, μιλώντας απευθείας στην κάμερα του ριάλιτι μαγειρικής, η παίκτρια εξομολογήθηκε πως «βλέποντας τα παιδιά να αποχωρούν από την κουζίνα αισθάνομαι ότι είναι πιθανό να μην τους δω σήμερα ξανά και ίσως είναι η τελευταία μου μέρα στον διαγωνισμό. Αυτό με λυπεί. Είναι πάρα πολύ νωρίς για μένα να αποχωρήσω. Σε καμία περίπτωση δεν έχω δείξει αυτό που μπορώ, δεν έχω κάνει όλα αυτά που θέλω, δεν έχω πει όλα αυτά που θέλω και δεν θέλω να φύγω σήμερα. Έχω ακόμα πολλά να δώσω. Είναι κρίμα να φύγω σήμερα. Αισθάνομαι ότι μαγειρικά μπορώ να φτάσω πολύ πιο πέρα σε αυτόν τον διαγωνισμό» πρόδωσε, με μάτια κλαμένα, η Μαρία Λαζαρίδου.

Η απόλυτη ανατροπή για Μαρίνα Ντεμολλάι και Μαρία Λαζαρίδου

Οι δυο σεφ τα έδωσαν όλα για όλα σε μια γυναικεία μαγειρική «μονομαχία» αφού κι οι δύο ήθελαν να συνεχίσουν στο MasterChef. «Δε θέλω να φύγω για κανέναν λόγο. Αισθάνομαι ότι έχω να δώσω πολλά ακόμα μαγειρικά», δήλωσε η Μαρία.

Αφού δοκίμασαν τα πιάτα της Μαρίνας και της Μαρίας, ήρθε η ώρα για τους τρεις σεφ και κριτές να τα σχολιάσουν και να τα βαθμολογήσουν. «Εμείς είδαμε και δοκιμάσαμε κι αποφασίσαμε αυτή η ποδιά θα μπει στον λαιμό… θα συνεχίσει στον λαιμό της… Μαρίας! Μαρία κρατάς τη θέση σου» είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, με τη Μαρία Λαζαρίδου ανακουφισμένη να παραμένει στον διαγωνισμό μαγειρικής.

«Αυτή η ποδιά είναι σε εμένα, νιώθω πάρα πολύ χαρούμενη. Την ψυχή πήγε να μου βγάλει μέχρι να το πει ότι αυτή η ποδιά καταλήγει στον δικό μου λαιμό» είπε η Μαρία στην κάμερα.

Συγκινημένη δήλωσε ότι πρέπει να πιστεύει περισσότερο στον εαυτό της.

Το ριάλιτι μαγειρικής είναι γεμάτο ανατροπές. Μπορεί η Μαρίνα να μπήκε με παραπάνω έπαρση και σιγουριά στην κουζίνα, έφυγε χωρίς την ποδιά. Και η Μαρία Λαζαρίδου πήρε το… αίμα της πίσω για την προηγούμενη δοκιμασία τους στον πέμπτο κύκλο, από την οποία είχε βγει ηττημένη.

«Δεν την πήραμε την ποδιά, δεν τελειώνει ο κόσμος εδώ… Καλώς ή κακώς αυτή η ζωή με έχει ρίξει πάρα πολλές φορές κι ακόμα είμαι εδώ και προσπαθώ, γιατί αυτό θέλω να περάσω και στα παιδιά μου. Δε σταματάμε ποτέ, ό,τι κι αν γίνει ό,τι κι αν συμβεί», είπε η Μαρίνα μετά την ήττα της.

Οι κριτές εξέφρασαν την πεποίθηση στη Μαρίνα ότι θα ετοίμαζε κάτι καλύτερο. «Σήμερα ίσως να χάθηκε λίγο η ιδέα», της σχολίασε ο Πάνος Ιωαννίδης. «Το χάρηκα πάρα πολύ που είδα τους κριτές, που είδα εσάς… είστε ένα κομμάτι της ζωής μου. Το κομμάτι του MasterChef είναι σαν την οικογένεια», είπε συγκινημένη η Μαρίνα Ντεμολλάι.

«Και κλείνει αυτός ο κύκλος, δεν ήταν το τυχερό μου και για να μην έγινε κάποιος λόγος θα υπάρχει θα πω εγώ» τόνισε, με χαμόγελο, η μελαχρινή σεφ.

Οι υπόλοιποι τώρα παίκτες βλέποντας την Μαρία Λαζαρίδου να επιστρέφει στο σπίτι έστησαν οριακά πάρτι γιατί έχοντας δει τη Μαρίνα εντός παιχνιδιού από παλιά γνώριζαν εξαρχής πως θα υπήρχαν εντάσεις.