Το MasterChef δεν στερείται από ίντριγκες και φέτος, με τις πρώτες συμπάθειες και… κυρίως αντιπάθειες να έχουν κάνει την εμφάνισή τους μετατρέποντας το σπίτι σε εμπόλεμη ζώνη.

Στο στόχαστρο πολλών έχει μπει από την ώρα που επέστρεψε στο παιχνίδι η Μαρία Μπέη αλλά και ο Γιώργος Πορφύρης. Ο δεύτερος είχε την… τιμητική του στο επεισόδιο της Τετάρτης (8/3).

Πυρ και μανία εμφανίστηκε μαζί του η Στέλλα Κατσέ γιατί το «παίζει» Θεός και «Είναι τέρμα χειριστικός, νάρκισσος και υπερόπτης» με αποτέλεσμα οι αμόρφωτοι συμπαίκτες της αλλά και τα κορίτσια όπως η Γιώτα να τρέχουν από πίσω τους για να νιώσουν μια δύναμη. Μάλιστα ανάμεσα σε κάποιους παίκτες έπεσαν και σπόντες ότι Γιώτα και Πορφύρης είναι ζευγάρι.

Με τον Γιώργο Πορφύρη, όμως ήταν εξοργισμένος και ο Νίκος Τράκας και του έριξε μάλιστα κατάρες, γεγονός που σχολίασε ο παλιός παίκτης του ριάλιτι μαγειρικής λέγοντας «Δεν περίμενα τόσο μίσος, δεν μπορείς να εύχεσαι κατάρες, δε νιώθω πλέον ασφαλής εδώ».

Στο επεισόδιο, όμως, είχαμε και την πρώτη ψυχολογική και συναισθηματική κατάρρευση. Για την ακρίβεια, την πιο ευάλωτη πλευρά της έδειξε η παίκτρια του MasterChef, Μαρία Ματσούκαρου. Τόσο τα λόγια της Στέλλας Κατσέ για εκείνην όσο και η νέα απαιτητική δοκιμασία, το τεστ δημιουργικότητας, έφεραν στα όρια της καθώς φαίνεται την διαγωνιζόμενη του ριάλιτι μαγειρικής.

Έτσι, μιλώντας απευθείας στην κάμερα του MasterChef, η Μαρία Ματσούκαρου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «σήμερα μαγείρευα και ένιωθα ότι θα μου κρίνει τα φαγητά η γιαγιά μου. Όταν θα φύγω από εδώ πέρα, θα είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα πάω να της μαγειρέψω και έχω πάρα πολλά πράγματα να μάθω από αυτήν. Για μένα είναι παράδοση, γενικά, ότι πιο σημαντικό υπάρχει και είναι χρέος για εμάς που αγαπάμε, υποτίθεται, την μαγειρική να τα μάθουμε αυτά μετά να πηγαίνουμε να μαθαίνουμε άλλα των άλλων» είπε και πρόσθεσε:

«Λέω ότι νιώθω και δεν με ενδιαφέρει όποιος με συμπαθεί. Βαρέθηκα. Αχ, Θεέ μου. Ο καθένας με τις απόψεις του, ο καθένας με τις μαγειρικές του αλλά εγώ πρέπει να αρχίσω να οργανώνω το μυαλό μου γιατί ειλικρινά έχω χαθεί λίγο εδώ μέσα με όλα αυτά που γίνονται. Πρέπει λίγο να αρχίσω να αφιερώνω χρόνο μόνο στη μαγειρική και όποιοι θέλουν να είναι δίπλα μου και ταιριάζουν μαζί μου, να κάνουμε παρέα και μέχρι εκεί» πρόσθεσε, επίσης, η παίκτρια του MasterChef.

Γυναικεία υπόθεση η δοκιμασία αποχώρησης – Μία τους θα μονομαχήσει με την «εισβολέα» Μαρίνα Ντεμολλάι

Γυναικεία υπόθεση, τόσο το καλύτερο πιάτο, όσο και οι υποψήφιοι παίκτες – υποψήφιες παίκτριες συγκεκριμένα – προς αποχώρηση. Το καλύτερο πιάτο της ημέρας το είχε η Μαρία Μπέη, η οποία ενθουσίασε τους κριτές με τη δημιουργία της και κέρδισε 1.000 ευρώ.

Στα δυσάρεστα νέα του νέου επεισοδίου, στα τέσσερα χειρότερα πιάτα είχαμε μόνο γυναίκες κι αυτές ήταν η Μαρία Λαζαρίδου, η Σέβα, η Μαρία και η Γιώτα.

Οι τέσσερίς τους θα μαγειρέψουν για τη θέση τους στο ΜasterChef και μία τους θα μονομαχήσει με την αποψινή «εισβολέα», την παλιά παίκτρια Μαρίνα Ντεμολλάι.