Ο Θανάσης από την Λάρισα πήγε στο MasterChef με στόχο να μπει στο σπίτι του διαγωνισμού και να καταπλήξει τους τρεις κριτές.

Είναι 28 ετών και η μαγειρική μπήκε στη ζωή του από πολύ μικρή ηλικία, αφού η οικογένειά του είχε εστιατόριο.

Ο νεαρός διαγωνιζόμενος επέλεξε να φτιάξει στους κριτές φιλέτο τσιπούρας σωτέ με ριζότο.

Όμως, την ώρα της προετοιμασίας του πιάτου του πριν μπει στην αίθουσα όπου ήταν οι κριτές, έκοψε το δάχτυλό του. Τελικά, έλαβε τις πρώτες βοήθειες και συνέχισε.

Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι φαν όχι μόνο του MasterChef, αλλά και μιας παίκτριας που πέρασε από τον διαγωνισμό κι έκανε ιδιαίτερη αίσθηση. Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ήθελε φυσικά να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες κι έκανε τις απαραίτητες ερωτήσεις. Ωστόσο ο Θανάσης απάντησε μέχρι ένα σημείο.

Λ.Κ.: Θανάση μου έβλεπες MasterChef;

Θ.: Όλες τις σεζόν. Είμαι φανατικός θαυμαστής.

Λ.Κ.: Ευχαριστούμε πολύ. Αγαπημένο παίκτη έχουμε;

Θ.: Είχα την Λένη, την κομμώτρια από την Γερμανία. Είναι και κρυφός μου έρωτας. Είχα τρελό έρωτα με την συγκεκριμένη.

Λ.Κ.: Είχες υπάρξει ερωτευμένος ή είσαι ακόμη;

Θ.: Ε τώρα αυτά δεν λέγονται γιατί βλέπει η κοπέλα.

Λ.Κ.: Α έχεις κοπέλα; Ήσουν στο παρελθόν δηλαδή.

Όταν ετοίμασε το πιάτο του είπε στους κριτές ότι δεν του βγήκε όπως το ήθελε. Εκείνοι του είπαν ότι το πιάτο του τεχνικά δεν ήταν άρτιο.

Συγκεκριμένα, ο Πάνος Ιωαννίδης δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος με το ριζότο και του έκανε μία πολύ αυστηρή κριτική:

«Έχουμε ένα τέλειο πιάτο μπροστά μας; Όχι. Ξέρεις τι έχει πάει στραβά; Επίσης όχι. Το ριζότο πρέπει να μαγειρευτεί με συγκεκριμένο τρόπο και να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και συγκεκριμένες υφές. Είναι ένα πιάτο ολόκληρης φιλοσοφίας. Τι έχουμε μπροστά μας; Ένα όχι ριζότο! Οπότε από την πλευρά μου όσο συμπαθής και να μου είσαι σαν φυσιογνωμία, αυτό το ριζότο όχι μόνο δε θα περνούσε από το πάσο μου… αλλά θα πήγαινε στα σκουπίδια και αυτός που το έφτιαξε. Δεν είναι σωστά βρασμένο, δεν είναι σωστά δεμένο, δεν ακολούθησες κανένα βήμα όπως πρέπει να είναι».

Τελικά, ο Σωτήρης Κοντιζάς και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος αποφάσισαν να του δώσουν τη μαύρη ποδιά για να έχει μία δεύτερη ευκαιρία, αν και ο Πάνος Ιωαννίδης δεν ήταν σύμφωνος.