Καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο «The 2Night Show» της Πέμπτης (3/11) ήταν ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος. Ο Έλληνας αθλητής χειροπάλης, μοιράστηκε στιγμές από το ξεκίνημα του μέχρι να βρεθεί, για 3η φορά, πριν από λίγες εβδομάδες στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Χειροπάλης. Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας αθλητής κατάφερε να επικρατήσει του Τούρκου Mustafa Altuntas στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, στα +100 κιλά στο αριστερό χέρι, η οποία διεξήχθη στη Τουρκία.

Πότε η ομάδα μπρα-ντε-φερ της Τουρκίας γονάτισε μπροστά του;

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί πήραν πολλή χαρά οι Έλληνες με αυτή τη νίκη και το νιώθω με τα μηνύματα που μας στέλνουν. Οι λαοί είναι πολύ φιλόξενοι και αγαπημένοι. Το 2017 που είχα πάρει το Παγκόσμιο στη Βουδαπέστη, συνάντησα στο δρόμο την τούρκικη ομάδα και με έδειξαν με το δάχτυλό τους. Πριν προλάβω να περάσω στη νησίδα, γονάτισαν μπροστά μου και έβγαλαν φωτογραφία μαζί μου».

Ποιους αντίπαλους θεωρεί πιο «επικίνδυνους»;

«Πάντα βλέπεις κάποιον και εμένα μου έχει τύχει να δω κάποιον και λέω “Παναγία μου, που εμφανίστηκε; Παίζει στην κατηγορία μου;” και πάντα αυτούς τους νικάς. Ενώ άλλους που δεν τους υπολόγιζες, χάνεις.

Ποια είναι η γνώμη του για το ντόπινγκ στον αθλητισμό και τα γυμναστήρια;

Η φυσική δύναμη ξεπερνάει ακόμη και το ντόπινγκ. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι αδύνατοι σε κιλά και έχουν τόση δύναμη στα χέρια».

Aναφέρθηκε στη φιλοξενία της Τουρκικής Ομοσπονδίας Χειροπάλης, στους φετινούς αγώνες, και περιέγραψε τα συναισθήματά του, τη στιγμή που σήκωσε την ελληνική σημαία μέσα στην Τουρκία.

Σχετικά συγκεκριμένα με το γεγονός ότι στην Τουρκία δεν ακούστηκε ολόκληρος ο εθνικός ύμνος, ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος θέλησε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

«Τη διοργάνωση τη φιλοξένησε η Τουρκία, δεν είναι δική της η διοργάνωση. Ο μηχανισμός είναι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, οπότε δεν μπορεί να πάει κάποιος Τούρκος και να ζητήσει να σταματήσει ο εθνικός ύμνος. Στους Ολυμπιακούς αγώνες οι βραβεύσεις ανά άθλημα είναι λίγες και υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου να παίξει ο εθνικός ύμνους. Τώρα, επειδή είναι πολλές οι κατηγορίες δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια» τόνισε.