Ο Πέτρος Πολυχρονίδης, αφού καλωσόρισε το βράδυ της Παρασκευής (30/9) στην Καμπότζη τα εννέα ζευγάρια – παίκτες του Asia Express, σήμανε την έναρξη του παιχνιδιού, ένα 24ωρο νωρίτερα από την προγραμματισμένη πρώτη ημέρα, με τους συμμετέχοντες να «παγώνουν» με την ανακοίνωσή του.

Οι παίκτες υποχρεώθηκαν να παραδώσουν όλα τα προσωπικά αντικείμενα που είχαν πάνω τους, τα πάντα, χρήματα, κινητά τηλέφωνα, φαγητά

Μετά ο Πέτρος τους μοίρασε από έναν χάρτη και το ποσό του 1€. Με αυτά τα χρήματα θα έπρεπε να κανονίσουν φαγητό και διαμονή.

Στη συνέχεια οι διαγωνιζόμενοι επιβιβάστηκαν στα όχηματά τους, όπου εκεί τους περίμενε μια έκπληξη. Τους ζητήθηκε λοιπόν να λύσουν έναν γρίφο, προκειμένου να ξεκλειδώσουν το κουτί που είχε μέσα τον χάρτη που θα τους οδηγούσε στις τσάντες τους.

Συγκεκριμένα να βρουν σε ποιο έτος βρίσκονται στην Καμπότζη, όπου χρησιμοποιούν το βουδιστικό ημερολόγιο, εκτελώντας μια απλή μαθηματική πράξη που δεν ήταν άλλη από την πρόσθεση. Ο κωδικός για να ανοίξει το σεντούκι ήταν η χρονολογία 2564.

Οι φωνές της Χριστίνας Παππά – «Τι κάνεις ρε μάνα;»

Τα εννέα ζευγάρια επιβιβάστηκαν στα αμαξάκια, προκειμένου να κατευθυνθούν στον μυθικό ναό του Ankor στην Καμπότζη, για να πάρουν τα σακίδιά τους, στη συνέχεια να συναντήσουν τον Πέτρο Πολυχρονίδη και να πάρουν μέρος στην πρώτη δοκιμασία του νέου ταξιδιωτικού παιχνιδιού του Star.

O οδηγός του αυτοκινήτου που ήταν η Χριστίνα Παππά και ο Δημήτρης Παππάς πήγαινε αργά με αποτέλεσμα να εκνευρίσει την ηθοποιό και εκείνη να του φωνάζει: «Πήγαινε πιο γρήγορα. Θα μας περάσουν οι άλλοι».

Κάποια στιγμή ο οδηγός έκανε στην άκρη, σταμάτησε, με αποτέλεσμα Χριστίνα και Δημήτρης να μπερδευτούν, να πιστέψουν πως έφτασαν στον προορισμό τους και να κατέβουν.

Όταν κατάλαβαν ότι έγινε λάθος, η Χριστίνα μπήκε και πάλι στο αυτοκίνητο και έξαλλη να λέει στον οδηγό να αναπτύξει ταχύτητα. «Έπρεπε να πηγαίνεις γρήγορα, τώρα είμαστε τελευταίοι».

Ο Δημήτρης προσπαθούσε να την ηρεμήσει λέγοντας: «Τι κάνεις ρε μάνα; Μάνα, ηρέμησε».

Η Χριστίνα Κολέτσα έτρεξε 100άρι με 16άποντα πέδιλα

Τα 9 ζευγάρια αφού έλυσαν τον γρίφο με το βουδιστικό ημερολόγιο, κατέβηκαν από τα οχήματά τους για να αναζητήσουν τα σακίδια τους, στα οποία θα τοποθετούσαν τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Η Χριστίνα Κολέτσα μάλλον δεν ήξερε τι την περιμένει στο Asia Express, γι’ αυτό ήρθε στην Καμπότζη κάπως απροετοίμαστη.

Η Kat Kat και η Βιβή είδαν ειδικότερα την αντίπαλό τους να τρέχει σαν τον Usain Bolt να βρει το backpack της, φορώντας ψηλοτάκουνα πέδιλα.

Όπως ήταν φυσικό η Κατερίνα Καλίνογλου δεν άφησε ασχολίαστο το θέαμα «Τρέχουμε, τρέχουμε τρέχουμε και ξαφνικά βλέπω την Κολέτσα να είναι μπροστά μας δέκα μέτρα με το 16ποντο χρυσό. Η Χριστίνα απέδειξε ότι τελικά και με τακούνι μπορεί. Της βγάζω το καπέλο».

Στις περισσότερες γυναίκες φαίνεται δύσκολο να σταθούν πόσο μάλλον να περπατήσουν γρήγορα με ψηλοτάκουνα, για την τραγουδίστρια όμως που έχει μεγάλη εμπειρία στις πίστες, είναι άλλη μια μέρα στη δουλειά.

Τα κλάματα της Χριστίνας Παππά – «Παιδιά πήρανε το παιδί μου;»

Τα εννέα ζευγάρια βρίσκονταν στον μυθικό ναό του Ankor στην Καμπότζη και λίγο πριν ξεκινήσει η πρώτη δοκιμασία έπρεπε να βρουν τα σακίδια με το όνομά τους και να βάλουν εκεί ότι είχαν μέσα στις βαλίτσες τους.

Η Χριστίνα Παππά βρήκε το σακίδιο το δικό της, αλλά και του γιου της, Δημήτρη Παππά και άρχισε να το φωνάζει.

Εκείνος για αρκετή ώρα δεν απαντούσε όταν τον φώναζε με αποτέλεσμα να ανησυχήσει και να βάλει τα κλάματα.

«Παιδιά, που είναι το παιδί μου; Δημήτρη», συνέχισε να φωνάζει με δάκρυσα στα μάτια.

Ο Γιώργος Μαυρίδης και η Κρίστη Καθάργια την είδαν και προσπάθησαν να την ηρεμήσουν λέγοντάς της πως είναι εκεί και πως δεν έχει πάθει κάτι.

«Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ. Είναι ανθρώπινο. Δε γινόταν να μη σταματήσω να τη βοηθήσω», είπε on camera η Κρίστη Καθάργια.

Λίγα λεπτά αργότερα μαμά και γιος συναντήθηκαν με τον Δημήτρη να λέει: «Εδώ χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα».

Ο κάμεραμαν έχασε τις αισθήσεις του και «έμεινε» η Ιλάειρα Ζήση σε απόγνωση

Ένα απρόοπτο τώρα στάθηκε ικανό να παγώσει την σύζυγο του δημοφιλούς παραγωγού και συνθέτη.

Ειδικότερα, καθώς η Ιλάειρα Ζήση μιλούσε στην κάμερα εκδηλώνοντας την ανησυχία που ένιωθε για το… κιμονό που της έπεσε στο φορτηγάκι με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μπει στο ναό, ο κάμεραμαν έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις του και έπεσε με την κάμερα στο έδαφος.

«Ξαφνικά, εκεί που έκανα την δήλωση στον κάμεραμαν για να του πω ότι δεν έχω κάτι για να μπω μέσα, πέφτει στα πόδια μου, παιδιά. Λιποθυμάει, χάνει τις αισθήσεις του, αρχίζω να του κάνω αέρα, ξεχνάω τα πάντα και κοιτάω την ασφάλεια του ανθρώπου για να είναι καλά και περιμένω τον Μαυρίκιο να βγει» δήλωσε, εμφανώς ταραγμένη, η Ιλάειρα Ζήση στην κάμερα του Asia Express.