Στο Ηράκλειο βρέθηκαν για γυρίσματα ηθοποιοί και συντελεστές της υπερπαραγωγής του MEGA, το «ΝΗΣΙ». Τα γυρίσματα έγιναν στην κατοικία του Έβανς, στη «Βίλα Αριάδνη», ένα καταπληκτικό χώρο που μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους επισκέπτες, και διήρκεσαν 3 ημέρες.

Την τελευταία μέρα των γυρισμάτων μάλιστα συμμετείχαν, εκτός από τους γνωστούς ηθοποιούς της σειράς, (Στέλιος Μάινας, Αιμίλιος Χειλάκης και Γιάννης Στάνκογλου) και πολλοί Ηρακλειώτες ως βοηθητικοί ηθοποιοί.

Συνολικά 170 άτομα, με κουστούμια εποχής γύρισαν τη σκηνή του επεισοδίου της σειράς όπου διαδραματίζεται ένα Κρητικό γλέντι. Το γλέντι της Βάπτισης της «Σοφίας», εγγονής του «Γιώργη» (Στέλιος Μάινας) και κόρης του «Ανδρέα» (Γιάννης Στάνκογλου) και της «Άννας» (Ευγενία Δημητροπούλου).

Στην υποβλητική ατμόσφαιρα της «Βίλας Αριάδνη» και στον θαυμάσιο κήπο φυτεμένο από τον ίδιο τον Έβανς, εξελίχθηκε το γλέντι για τα «βαφτίσια» με ζωντανή Κρητική Μουσική. Εκεί βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης, ο οποίος συζήτησε με τον σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη και τους ηθοποιούς. Τους συνεχάρη για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν και εκείνοι από τη μεριά τους τον ευχαρίστησαν για τη φιλοξενία και την στήριξη του.

Ο δήμος Ηρακλείου προσέφερε σε όλους τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων Τσικουδιά και Κρητικά Εδέσματα.