Καλεσμένος στην εκπομπή «Ανοιχτά» με την Αννίτα Πάνια ήταν το βράδυ της Πέμπτης (18/11) ο Νίκος Μουτσινάς. Συγκεκριμένα, ο αγαπημένος παρουσιαστής πέρασε ξανά το κατώφλι του Open μετά από τρία χρόνια προκειμένου να μιλήσει στην Αννίτα Πάνια, σε μια συνέντευξη που είχε… παρασκήνιο.

Ο Νίκος Μουτσινάς μίλησε για τη διαφορετικότητα, την επιθυμία του να υιοθετήσει παιδί, ξεκαθάρισε για τις σχέσεις που διατηρεί με την Μαρία Ηλιάκη και αναφέρθηκε και στον τρόπο, με τον οποίο διαχειρίστηκε τον θάνατο της μητέρας του.

«Ο καθένας το βιώνει λίγο διαφορετικά. Ψαχνόμαστε όλοι για να βρούμε πως να ορίσουμε πράγματα και καταστάσεις. Κάποιος σκέφτηκε την λέξη διαφορετικότητα, που δεν θεωρώ πως έχει πολύ ενδιαφέρον. Είναι κάτι πολύ προσωπικό, που αλλάζει στην επιλογή του ερωτικού συντρόφου. Πριν από αυτό και μετά από αυτό, όλο το υπόλοιπο είναι ίδιο με όλους. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος πρέπει να χαρακτηριστεί με την ερωτική προτίμησή του. Με ξεπερνά» δήλωσε αρχικά και συνέχισε:

«Γιατί θα έπρεπε να βρεθούν συγκεκριμένες λέξεις, που να σημαίνουν κάτι για κάποιον… Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γίνει τόσο μεγάλη κουβέντα για το τι φύλο γουστάρω. Δεν κλείνουμε και καμιά πόρτα στο σπίτι; Να ξέρουμε τι συμβαίνει στην κρεβατοκάμαρα; Ότι κοιμήθηκε με τον Βασίλη ο άλλος κι όχι με την Σοφία. Γιατί πρέπει αυτό να επηρεάσει την θέση στην κοινωνία και να υπάρχει bullying. Είναι μια μπούρδα για να βγάλει κάποιος την ένταση που έχει και την οργή του» σημείωσε ο Νίκος Μουτσινάς.

Για την επιθυμία του να υιοθετήσει παιδί είπε:

«Θέλω να αποκτήσω παιδιά δύο… Με μπλόκαρε η γραφειοκρατία, αλλά δεν θέλω να μιλήσω για αυτό. Όχι από ύφος, είμαι στην διαδικασία. Δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες… Το τρέχω ένα χρόνο και κάτι, οπότε υπήρξαν στιγμές που είπα μήπως να μην, αφού δεν πηγαίνουν, όπως τα θέλω. Το έλεγα χρόνια ότι θέλω, το φίλτραρα πάρα πολύ, πριν ξεκινήσω διαδικασίες για παιδί. Θέλω να πιστεύω ότι θα ήμουν καλός πατέρας. Κι όλη αυτή η δουλειά, που κάνω για τον εαυτό μου, ο τελικός σκοπός είναι για εκεί» ανέφερε ο Νίκος Μουτσινάς.

«Μπορεί να θεωρηθεί γαϊδουριά σε κάποιες χώρες»

Ο Νίκος Μουτσινάς ανάμεσα σε άλλα ξεκαθάρισε και για τις σχέσεις που διατηρεί με την Μαρία Ηλιάκη.

«Δεν έχω μανούρα με την Μαρία Ηλιάκη. Με την Μαρία όντως δεν έχω μιλήσει πολύ καιρό, όπως είπε. Δεν έστειλα δώρο για το παιδί της και μπορεί να θεωρηθεί γαϊδουριά σε κάποιες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά δεν έχει συμβεί κάτι. Την έχουν καλέσει στην εκπομπή, την έχουν πάρει για να βγει σε τηλεφωνική έστω ή καλεσμένη όλα αυτά τα χρόνια και δεν έρχεται. Δεν είχε παιδί, όταν την καλέσαμε, τώρα έχει παιδί» είπε ο Νίκος Μουτσινάς και πρόσθεσε:

«Δεν υπάρχει μανούρα, πρέπει κάτι να γίνει. Δεν καταλαβαίνω τι έχει γίνει. Πρέπει να την πάρω τηλέφωνο, είναι «γκομενικό» αυτό που έχει γίνει τώρα… Δεν ήμουν σίγουρος, αν θέλω να την πάρουμε τώρα τηλέφωνο, όχι» ανέφερε με χιούμορ ο Νίκος Μουτσινάς.

Ο παρουσιαστής αναφέρθηκε στα σεμινάρια αυτοβελτίωσης που κάνει, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το πένθος της μητέρας του.

«Πηγαίνω σε ειδικούς. Κάνω κάποια σεμινάρια. Είχα κάνει ψυχολόγο τετ-α-τετ μια 7ετία, ένα πολύ ωραίο κυκλάκι. Μετά όμως που έφυγε η Φρόσω, η μάνα μου, πέρασα το πένθος μαγικά, πολύ ωραία, κάτω… Ήμουν στον αέρα, γιατί ήμουν; Δεν έπρεπε να με βλέπει ο κόσμος να ζω το πένθος και να πρέπει να κάνω τον αστείο. Γιατί το έκανα στον εαυτό μου; Δεν είχα λεφτά στην άκρη. Μετά ήθελα κάτι, αλλά δεν ήθελα ψυχολόγο γι΄αυτό κάνω αυτά τα σεμινάρια αυτοβελτίωσης, αυτοδυνάμωσης, αυτοικανοποίησης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Μουτσινάς.