Προσκεκλημένος στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (08/11) ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Ο αγαπημένος ηθοποιός και πρωταγωνιστής της σειράς «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα» στον Alpha, μίλησε για τις κινηματογραφικές δουλειές που έκανε στο εξωτερικό, καθώς και για τη σειρά και την παράσταση, στις οποίες πρωταγωνιστεί. Επίσης, αναφέρθηκε στον άσβεστο – κατόπιν συνεχούς προσπάθειας όπως αποκάλυψε – έρωτά του για τη σύζυγό του, Έφη Μουρίκη, ενώ η κουβέντα συμπεριέλαβε και το ελληνικό #ΜeΤoo και τις υποθέσεις των Πέτρου Φιλιππίδη και Δημήτρη Λιγνάδη.

«Δεν είναι καθόλου εύκολο να κάνεις καριέρα στο εξωτερικό. Είναι συγκυρία πολλών παραγόντων, πού θα γίνει ένα κάστινγκ, από ποιον, ποιοι θα είναι οι ανταγωνιστές σου, αλλά στο εξωτερικό οι δουλειές κλείνονται με αξιοκρατία» δήλωσε αρχικά και ομολόγησε ότι «αν ήμουν κάποιος Χολιγουντιανός σταρ θα ήθελα να ήμουν ο Άντονι Χόπκινς».

Ερωτηθείς για το ποιο είναι το μυστικό της «Μουρμούρας» και υπάρχει το σίριαλ τόσα χρόνια στην τηλεόραση, απάντησε: «Είναι αυτόνομα τα επεισόδια, οπότε και να μην δεις κάποιο μπορείς άνετα να παρακολουθήσεις τη συνέχεια, είναι μικρές ιστορίες, είναι μόνο τέσσερα ζευγάρια, κοιτάς από την κλειδαρότρυπα τί συμβαίνει στον γείτονα, είναι κωμικό, υπάρχει αισθητική, υπάρχει επίβλεψη παραγωγής, δηλαδή κάθε επεισόδιο, το σενάριο, το διαβάζουν πολλά άτομα και κάνουν τις διορθώσεις τους πριν φτάσει σε εμάς για να γυριστεί» τόνισε.

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης μίλησε στη συνέχεια και το για το θεατρικό έργο, στο οποίο πρωταγωνιστεί την «Παγίδα» στο θέατρο «Ζίνα»: «είναι αστυνομικό θρίλερ εμπωτισμένο με αγγλοσαξωνικό χιούμορ, δεν εκβιάζουμε το αστείο, βγαίνει από μόνο του. Ο συγγραφέας εδώ κάνει ακροβασία ανάμεσα στο χιούμορ και τον κίνδυνο, μπορεί σε μια τέτοια περίπτωση να γίνει και σαχλό το χιούμορ αν δεν το σεβαστείς. Το έργο αναφέρεται σε γυναικοκτονία, είναι έξι χαρακτήρας και όλοι παίζουν διπλό ρόλο. Σου πιάνεται το στομάχι, θα χαλαρώσεις μετά από ένα αστείο και πάλι μετά σου ξαναπιάνεται το στομάχι» τοποθετήθηκε.

Ο αγαπημένος ηθοποιός δηλώνει 33 χρόνια ερωτευμένος με την Έφη Μουρίκη, αναπτύσσοντας την θεωρία του: «γυμνάζεται με τα χρόνια το συναίσθημα. Πρέπει να δουλεύεις τη σχέση, στο συναισθηματικό κομμάτι. Να μην θεωρείς τον άλλον δεδομένο. Εχουμε περάσει και παγωμάρες, έχουμε χωρίσει για μια δυο μέρες σε μεγάλη διαφωνία με τη γυναίκα μου, αλλά είναι η γυναίκα της ζωής μου» δήλωσε.

Ανοίγοντας το κεφάλαιο του #MeToo υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Αισθάνομαι πολύ άσχημα που ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι στη φυλακή γιατί δεν κάνει καλό για τον χώρο όλο αυτό που συνέβη. Είναι άδικο όλο αυτό που έγινε για τις γυναίκες που έγινε και όχι μόνο. Πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε αναλώσιμοι όλοι. Σήμερα είμαστε, αύριο δεν είμαστε. Δεν πρέπει να έχουμε πρωτοκαθεδρία. Δεν πρέπει να είμαστε ανεξέλεγκτοι. Γιατί να συμπεριφέρεσαι άσχημα σε έναν άλλον άνθρωπο επειδή έχει την ανάγκη σου; Αυτό λέγεται κοινωνιοπάθεια, όχι ψυχοπάθεια. Έχει διαφορά το ένα με το άλλο. Αυτοί οι άνθρωποι αν θέλανε, ας πήγαιναν να το ψάξουν τι συμβαίνει μέσα τους» κατέληξε.