Οι «Άγριες Μέλισσες», είναι μια από τις μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες των δυο τελευταίων ετών. Οι συνεχείς ανατροπές και οι εξελίξεις που ξαφνιάζουν έκαναν τους τηλεθεατές να καθηλώνονται στους δέκτες τους και να ανυπομονούν για το τι θα συμβεί στους κατοίκους του Διαφανίου.

Η σειρά, αποφασίστηκε να προβληθεί για άλλη μια σεζόν, και ήδη το trailer το οποίο βρίσκεται στον «αέρα», έχει τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού.

Όταν, οι «Άγριες Μέλισσες» ξεκινήσουν και πάλι τις… πτήσεις τους οι τηλεθεατές θα βρεθούν στο 1967 και συγκεκριμένα λίγες ημέρες πριν την επιβολή της χούντας της 21ης Απριλίου.

Στο πρώτο trailer για την τρίτη σεζόν, από ένα ραδιόφωνο το οποίο βρίσκεται στο άδειο γραφείο του Δούκα Σεβαστού, ακούγεται το μήνυμα για την επιβολή του στρατιωτικού νόμου, όπως το άκουσαν όλοι οι Έλληνες εκείνο το πρωινό.

Η επιβολή της Χούντας θα αλλάξει τις ζωές όλων των χαρακτήρων, ενώ μια δυνατή φιλία θα βρεθεί σε κρίση και πολλά διλήμματα θα έρθουν στο προσκήνιο.

Η εμφάνιση του Ακύλα Μεγαρίτη

Στο τέλος του δεύτερου κύκλου των «Άγριων Μελισσών», ο Ακύλας Μεγαρίτης έκανε την εμφάνιση του. Αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση για το θάνατο του αδερφού του, Αχιλλέα, ο Ακύλας θα είναι «εργολάβος» της Χούντας και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα θα γίνει ο νέος «Δούκας του Διαφανίου».

Ο Ακύλας Μεγαρίτης θα κάνει την ζωή των κατοίκων του μικρού χωριού μαρτυρική και φυσικά θα προσπαθήσει να πάρει με το μέρος του τον Δούκα Σεβαστό ο οποίος μετά την… «εξορία» του με τη Μυρσίνη, θα επιστρέψει.
Δούκας, Μυρσίνη και Ακύλας θα συνεργαστούν με τον άλλοτε ισχυρό άντρα του Διαφανίου να κοντραρίζεται πολλές φορές με τους άλλους δυο αφού τα σχέδια τους τον βρίσκουν αντίθετο.

Ο Δούκας είναι ιδιαίτερα κουρασμένος από τα τελευταία γεγονότα αλλά και από την έλλειψη των παιδιών του και δεν έχει κουράγιο να καταστρώσει νέα σχέδια για να καταστρέψει κανέναν. Το μόνο που θέλει είναι η οικογένεια του. Από την άλλη, η Μυρσίνη συνεχίζει να ψάχνει τρόπους να καταστρέψει τις Σταμίραινες και στα σχέδια της θα έχει σύμμαχο τον Ακύλα Μεγαρίτη, ο οποίος θα την γοητεύσει τόσο με το μυαλό του όσο και με την εξωτερική του εμφάνιση.

Ποιοι θα βρεθούν στην εξορία

Ο Προκόπης, ο κουρέας του Διαφανίου, είναι γνωστός για τις αριστερές του πεποιθήσεις για τις οποίες μιλούσε «ανοιχτά» στους συγχωριανούς του. Μετά την επιβολή της Χούντας, ο Προκόπης «τρέμει» για την στιγμή που θα τον εξορίσουν και αυτή η στιγμή δεν θα αργήσει να έρθει. Την εξορία του Προκόπη φαίνεται πως δρομολογεί ο Ακύλας Μεγαρίτης ο οποίος είναι αποφασισμένος να μην αφήσει ατιμώρητο όποιον είναι αντίθετος στα δικά του «πιστεύω» και του στέκεται εμπόδιο στα σχέδια του. Στην εξορία όμως φαίνεται πως θα βρεθεί και η Ελένη με τον Λάμπρο καθώς θα εναντιωθούν στη νέα κατάσταση που επικρατεί στο χωριό, και αυτό δεν πρόκειται να το αφήσει «ατιμώρητο» ο Ακύλας.

Μια μεγάλη φιλία θα περάσει κρίση

Ένα από τα πλέον «δυνατά» δίδυμα των «Άγριων Μελισσών» το οποίο έχει χαρίσει στο τηλεοπτικό κοινό ατάκες, είναι αυτό του Άγγελου με τον Μπάμπη. Η φιλία των δυο νεαρών θα περάσει κρίση στον τρίτο κύκλο της δραματικής σειράς του Ant1, ενώ δεν αποκλείεται ο Μπάμπης να βρεθεί εξόριστος στη Λέρο. Ο Μπάμπης στα προηγούμενα επεισόδια της σειράς έχει εκδηλώσει αρκετές φορές το επαναστατικό του πνεύμα στους συγχωριανούς του. Ένα πνεύμα που όμως θα τον φέρει «απέναντι» από τον φίλο του, Άγγελο, ο οποίος θα προσπαθεί να διατηρήσει την ηρεμία στο χωριό.

Νέα ζωή για τον Κωνσταντή και τον Νικηφόρο

Τα δυο αδέρφια αφήνουν πίσω όσα τους χώριζαν και κάνουν το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα μαζί στη Λάρισα. Ο Κωνσταντής και ο Νικηφόρος ανοίγουν μπουάτ και συνεχίζουν να μη θέλουν καμία επαφή με τους γονείς του, Δούκα και Μυρσίνη, οι οποίοι υποφέρουν αφού όχι μόνο δεν μπορούν να δουν τα παιδιά τους αλλά ούτε και το εγγόνι τους, τον μικρό Σέργιο. Μετά την επιβολή της Χούντας, τα δυο αδέρφια θα «δεθούν» ακόμα περισσότερο και θα γίνουν ισχυρά μέλη της Αντίστασης.

Ο Τόλλιας δεν θα συμμαχήσει με τη Χούντα

Ο κοινοτάρχης του Διαφανίου, ενώ αρχικά οι… διαρροές τον ήθελαν να συμμαχεί με τη Χούντα ώστε να διασφαλίσει τη θέση του και την εξουσία του στο χωριό, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Ο Τόλλιας όχι μόνο δεν πρόκειται να συμμαχήσει με τη Χούντα αλλά θα αναλάβει και του ρόλο του προστάτη των συγχωριανών του με τους οποίους έχει ζήσει μια ολόκληρη ζωή και ήταν εκείνοι που τον στήριξαν στις δύσκολες στιγμές που πέρασε.