Μπορεί να έχουν μείνει μόλις οκτώ ημέρες πριν «Τα Φιλαράκια» επιστρέψουν στις οθόνες μας, έστω για μια φορά, και όλοι οι θαυμαστές τους να περιμένουν αυτή τη στιγμή με ανυπομονησία, φαίνεται, ωστόσο, πως οι «σκιές» του παρελθόντος ακολουθούν και σήμερα τους δημιουργούς της θρυλικής σειράς.  

Η πλατφόρμα HBO Max ανακοίνωσε ότι το νέο μοναδικό επεισόδιο θα προβληθεί στις 27 Μαΐου με τη συμμετοχή πολλών διάσημων καλεσμένων εκτός από τους αρχικούς πρωταγωνιστές της σειράς.

Συγκεκριμένα στο «Friends: The Reunion» που θα ανέβει στην πλατφόρμα την επόμενη Πέμπτη θα υπάρχουν πολλοί καλεσμένοι όπως, μεταξύ άλλων, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Τζάστιν Μπίμπερ, τα μοντέλα Κάρα Ντελεβίν και Σίντι Κρόφορντ, οι κωμικοί Τζέιμς Κόρντεν και Μίντι Κάλινγκ, η τραγουδίστρια Lady Gaga, και η βραβευμένη με το Νομπέλ Ειρήνης Μαλάλα Γιουσαφζάι.

Και εδώ ακριβώς αρχίζουν τα προβλήματα αφού η σύνθεση των καλεσμένων προκάλεσε  αντιδράσεις καθώς οι παραγωγοί του εγχειρήματος δέχονται κριτική για το ότι δεν συμπεριέλαβαν μαύρους!.

«Βλέπω ότι η επανένωση των ”Friends” έχει τον ίδιο αριθμό μαύρων ανθρώπων με την αρχική σύνθεση», έγραψε η ακτιβίστρια Λέσλι Μακ σύμφωνα με τους Times. Ο Ντελ Γουόκερ, ο οποίος εργάζεται σε ένα βρετανικό στούντιο βιντεοπαιχνιδιών, δήλωσε ότι «αφού μας έπεισαν ότι η Νέα Υόρκη δεν έχει μαύρους ή καφέ ανθρώπους για 9 σεζόν, κάνουν μια επανένωση με 25 διάσημους και κατά κάποιο τρόπο αποφεύγουν να βρουν ένα μαύρο άτομο».

Το πρωτότυπο σόου μεταδόθηκε για πρώτη φορά το 1994, είχε 236 επεισόδια και  πρωταγωνιστές τους Μάθιου Πέρι (Τσάντλερ), Τζένιφερ Ανιστον (Ρέιτσελ), Λίζα Κούντροου (Φίμπι), Κόρτνεϊ Κοξ (Μόνικα), Ντέιβιντ Σουίμερ (Ρος) και Ματ ΛεΜπλανκ (Τζόι).