Το 2ο μέρος της σειράς του Netflix για την ζωή της αγαπημένης Selena έφτασε στην πλατφόρμα στις 4 Μαϊου με 9 νέα επεισόδια που ολοκλήρωσαν το γλυκό αυτό μουσικό ταξίδι.

Η σειρά είναι βασισμένη στα αληθινά γεγονότα οπότε ίσως η ειδοποίηση για τα Spoiler δεν χρειάζεται. Ωστόσο αν δεν γνωρίζεται την ιστορία της Selena πηγαίνετε κατευθείαν στο κομμάτι «Η άποψη μας».

Ακολουθούν spoilers

Η νέα σεζόν λοιπόν ξεκινά στο 1992 λίγες εβδομάδες μετά τα γεγονότα της 1ης. Βλέπουμε την Selena που προσπαθεί να διαχειριστεί το πρόβλημα του πατέρα της με τον αγαπημένο της. Η καριέρα της φαίνεται να απογειώνεται με μεγάλες περιοδείες να έχουν προγραμματιστεί.

Βέβαια η Selena ενώ θα έπρεπε να χαίρεται για αυτό η καρδιά της έχει σπάσει και δεν μπορεί να απολαύσει αυτό που ζει. Η 2η σεζόν μας παρουσιάζει μια πιο σίγουρη Selena έτοιμη να πάρει ρίσκα καθώς ξέρει τι θέλει. Έτσι όπως θα λέγαμε και εμείς «κλέβεται» με τον Chris και αφήνει τον πατέρα της χωρίς επιλογή παρά να τον αποδεχτεί ως μέλος της οικογένειας.

Η σεζόν από εκεί και έπειτα προχωράει με κεντρικό άξονα την Selena. Βλέπεται αυτό πρέπει να το αναφέρουμε καθώς στην 1η σεζόν η σειρά εστίασε αρκετά και στην μπάντα/οικογένεια της, το δεύτερο μέρος όμως της ανοίκει δικαιωματικά. Η φήμη της Selena αρχίζει να αυξάνεται και τα όνειρα της νεαρής τραγουδίστριας είναι πολλά, η σειρά προβάλει όμορφα το ποσό δημιουργική ήταν, πόσο μεράκι και εργατική ήταν πάνω σε ότι έκανε αλλά και το πόσες φιλοδοξίες είχε σαν άτομο. Θα μπορούσε κανείς να πει πως πάντα ήθελε κάτι παραπάνω αλλά όχι από απληστία απλά επειδή έτσι ήταν εκείνη, γεμάτη ιδέες και νέα όνειρα. Η σειρά συνεχίζει να εστιάζει στα προσωπικά της προβλήματα είτε αυτά είναι ο γάμος της είτε η οικογένεια της αλλά ο παράγοντας δουλειά φαίνεται να τα επισκιάζει όλα.

Η Selena έρχεται σε αδιέξοδο όταν η φήμη της έχει φτάσει σε ένα πολύ καλό σημείο και της ζητείται να ηχογραφήσει τον πολυπόθητο αγγλικό δίσκο. Από την μια αυτό της δημιουργεί ενθουσίασμο καθώς ένα ακόμα όνειρο της πρόκειται να ολοκληρωθεί αλλά η αφοσίωση της στην οικογένεια της δημιουργεί νέα προβλήματα.

Όρος του αγγλικού δίσκου είναι η σόλο καριέρα έτσι θα πρέπει να πάρει την απόφαση να αφήσει την οικογένεια της πίσω όσων αφορά αυτό το κομμάτι της καριέρας της. Τα σχέδια της όμως δεν περιορίζονται στο τραγούδι από την 1η σεζόν είχαμε δει πόσο πολύ της άρεσε να σχεδιάζει ρούχα έτσι αποφασίζει να πάει και αυτό ένα βήμα παραπέρα, στην προσπάθεια της αυτή συναντά νέα προβλήματα και κάπως έτσι στον δρόμο της έρχεται η Yolanda Saldívar, πρόεδρος του fan club της.

Η Yolanda αναλαμβάνει να κάνει τις πληρωμές και να κανονίζει τις παραλαβές από την μπουτίκ της Selena. Η Selena βρίσκει ένα άτομο στο οποίο μπορεί να βασιστεί αλλά… Κάτι που μου άρεσε σε αυτήν την σεζόν είναι ότι πέρα από το δέσιμο της με την οικογένειά και την δουλειά της η Selena είχε και μια πολύ όμορφη σχέση με το κοινό της. Είναι από τις λίγες καλλιτέχνιδες που ήθελε να μοιράζεται τα πάντα με τους Fans της και να είναι μέρος της ζωής της.

Αυτή η εμπιστοσύνη βέβαια ίσως της κόστιζε πολύ παραπάνω από ότι θα περίμενε αλλά αυτό αποδεικνύει την γνησιότητα και την καλοσύνη που είχε. Όλα τα όμορφα όμως κάπως τελειώνουν και το τέλος της Selena ήταν άδοξο. Μετά από την διαμάχη της με την Yolanda που όπως αποκαλύφθηκε έκανε κατάχρηση της περιουσίας της Selena το τέλος της γράφτηκε με την Yolanda να την δολοφονεί το 1995.

Η Selena έφυγε και το κενό που άφησε ήταν τεράστιο, μια απερίγραπτη θλίψη για συνεργάτες, οικογένεια και φυσικά τους Fans της. Η σειρά πραγματικά σε σπάει γιατί όλα γίνονται την στιγμή που εκείνη για πρώτη φορά είχε βάλει τα πράγματα σε μια σωστή πορεία.Το όμορφο αυτό ταξίδι λοιπόν τελείωσε πικρά και αυτό που μου έμεινε είναι ότι την Selena Quintanilla θα την θυμόμαστε ακριβώς όπως ήθελε. Οχι μόνο ως ψυχαγωγο αλλα και ένα άτομο που νοιαζόταν και έκανε ότι μπορεί.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Η 2η σεζόν της σειράς μπορούμε να πούμε πως έριξε τα φώτα αποκλειστικά στην Selena και η Christian Serratos έκανε εκπληκτική δουλειά, σε σημείο να πω χαλάλι που έπρεπε να απουσιάζει από τα πιο πρόσφατα επεισόδια του The Walking Dead. Γενικά το Cast είναι ταλαντούχο και καταφέρνει να σου περάσει πολύ εύκολα την χαρά αλλά και την θλίψη.

Ειδικά το κομμάτι της θλίψης η σειρά σκοράρει άριστα, όσο προετοιμασμένος να είσαι για αυτό που έρχεται το γεγονός πως πρόκειται για αληθινή ιστορία πάντα θα σε ρίχνει. Πως να κρίνεις το σενάριο σε μια σειρά που βασίζεται στην πραγματικότητα. Όντως δεν γίνεται οπότε το μόνο που θα πω είναι ότι η 2η σεζόν έχει πολύ καλύτερο ρυθμό από την 1η και διορθώνει κάποια προβλήματα αφήγησης καθώς φαίνεται να ξέρει τι να σου δείξει και πότε.

Υπέροχη δουλειά έχει γίνει και στην ενδυμασία της Selena με την σειρά να ζωντανεύει κάποια εικονικά ρούχα που είχε φορέσει η ταλαντούχα τραγουδίστρια. Αν πρέπει να βρω κάτι αρνητικό τότε θα πω την χρήση του green screen κατά την διάρκεια των σκηνών που οδηγούσαν. Κατά τα άλλα η 2η σεζόν έδωσε ένα Binge-Watch που σε κρατάει από την αρχή μέχρι το στενάχωρο τέλος του.