Για την αποχώρηση του Πέτρου Φιλιππίδη και την αντικατάσταση του από τον Τάσο Χαλκιά μίλησε ο Θοδωρής Φραντζέσκος ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος στο πλατό του Γρηγόρη Αρναούτογλου στην εκπομπή «The 2Night Show» το βράδυ της Τετάρτης.

«Ζοριστήκαμε όλοι πάρα πολύ. Το καράβι μπήκε σε μια τρικυμία αλλά νομίζω πως όλα λειτούργησαν πολύ γρήγορα και βγήκαμε πάλι σε ήρεμα νερά και το πράγμα συνεχίζει κανονικά, είμαστε σχεδόν σαν να μην έχει συμβεί τίποτα» ανέφερε ο Θοδωρής Φρατζέσκος.

Στην συνέχεια ο ηθοποιός σχολίασε το ελληνικό #MeToo και τις καταγγελίες που αφορούν τον καλλιτεχνικό χώρο είπε: «Με έχει σοκάρει και εμένα αυτή η κατάσταση, γιατί αλλιώς είναι να τα ακούς σε φήμες αυτά τα πράγματα και αλλιώς να βλέπεις να παίρνουν μορφή. Καταδικάζω απερίφραστα τη βία και θέλω να πω ότι μέσα στο γενικότερο κακό που έχει γίνει, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα, να “γκρεμίσουμε” ό,τι παλιό και άσχημο υπήρχε και στον καλλιτεχνικό χώρο και εν γένει στην κοινωνία μας και να ξαναχτίσουμε τα πράγματα από την αρχή με βασικές αρχές και αξίες, όπως η εκτίμηση, ο σεβασμός και η αγάπη. Αυτό μας λείπει. Πιστεύω στη νέα γενιά, πιστεύω στη γενιά μου αν και παραλαμβάνουμε σχεδόν καμμένη γη, αλλά είμαι πολύ αισιόδοξος για το ταλέντο, τη θέληση, την πίστη που υπάρχει και για όλα όσα έρχονται» είπε.

Ο Θοδωρής Φραντζέσκος αναφέρθηκε και στην προηγούμενη του δουλειά όπου πρωταγωνιστούσε στο «Κόκκινο Ποτάμι» και στη μετάβαση του στον «Πλάτανο».

«Από το τελευταίο γύρισμα του “Ποταμιού” στο πρώτο γύρισμα του “Πλατάνου” δεν υπήρξε πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε ξαφνικά βρέθηκα σε έναν νέο κόσμο πολύ ευχάριστο, πιστεύω όμως ότι η δουλειά του ηθοποιού είναι τέτοια που πρέπει συνεχώς να εναλλάσσεται» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Θοδωρής Φραντζέσκος.