Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταγγέλλει την απόπειρα της ιδιοκτησίας της εφημερίδας ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ να προσφύγει σε διαδικασία πτώχευσης και να οδηγήσει μια ιστορική εφημερίδα στο λουκέτο.

«Εάν αυτή η απόπειρα δεν αποτραπεί -έστω την τελευταία στιγμή- οι συνέπειες θα είναι μεγάλες», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ:

-«Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα μένουν κυριολεκτικά στο δρόμο στερούμενοι και των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων (δεδουλευμένα, αποζημιώσεις, επιδότηση ανεργίας…)

-Η ενημέρωση υφίσταται πλήγμα, αφού αποδεικνύεται ότι ακόμα και μια ιστορική εφημερίδα μπορεί να πεταχτεί σαν στημένη λεμονόκουπα όταν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών της -σε άλλους τομείς, όπως τα δημόσια έργα- παύουν να εξυπηρετούνται από την ιδιότητα του εκδότη.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί την κυβέρνηση να πάψει να παρακολουθεί ως Πόντιος Πιλάτος τις τραγικές εξελίξεις στον Τύπο και να αναλάβει τις ρυθμιστικές ευθύνες που απορρέουν από τον ειδικό χαρακτήρα των επιχειρήσεων ενημέρωσης, αλλά και από τα προνόμια που απολαμβάνουν οι εκδότες».

Η ΠΟΕΣΥ καλεί «τους εργαζόμενους στον Τύπο σε επαγρύπνηση και συστράτευση, ώστε να αποτρέψουμε μια εξαιρετικά δυσμενή εξέλιξη για όλον τον κλάδο».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.