Μετά από αναμονή 6 μηνών η 10η σεζόν της σειράς «The Walkind Dead» έφτασε στο τέλος της. Μέσα στα 44 λεπτά τα οποία διήρκησε το τελευταίο επεισόδιο δόθηκαν απαντήσεις, έκλεισαν μέτωπα ενώ δημιουργήθηκαν και απορίες.

Στο πολυαναμενόμενο αυτό επεισόδιο προβλήθηκαν πολλά όπως ενημερώνει το lordoftheseries.gr. Το ολοκληρωτικό τέλος των Whisperers, με το θάνατο του Beta και τη μεγάλη επιστροφή της Maggie, χωρίς όμως να δίνεται καμία περαιτέρω πληροφορία πώς και γιατί συνέβη αυτό.

Η ομάδα επιβίωσε για άλλη μια φορά, με μερικές απώλειες, όπως και την Carol η οποία έφτασε σε σημείο να «φλερτάρει» με την αυτοκτονία.

Στο τελευταίο αυτό επεισόδιο επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες πως η Connie επιβίωσε από την έκρηξη της σπηλιάς στο ένατο επεισόδιο της σεζόν ενώ εντύπωση προκάλεσε η επιστροφή του Virgil, του χαρακτήρα ο οποίος έκανε την εμφάνιση του στο τελευταίο επεισόδιο τις Michonne (10×13). Τέλος, οι τηλεθεατές πήραν και μια πρώτη γεύση από το Commonwealth, το τελευταίο μεγάλο κεφάλαιο της σειράς, με τους στρατιώτες του να στοχεύουν απειλητικά τον Eugene και την παρέα του.

Στα υπέρ του επεισοδίου ήταν τα έντονα τα vibes του τρόμου και η μεγάλη επιστροφή της Maggie. Στα αρνητικά του επεισοδίου θα μπορούσε να μπει το γεγονός πως δεν δόθηκαν εξηγήσεις για το πώς και γιατί επέστρεψε η Maggie, πώς επιβίωσε η Connie, γιατί εμφανίστηκε ξανά ο Virgil.

Πανικός

Ο πανικός κυριαρχεί στο νοσοκομείο, όσο πλησιάζει σ’ αυτό η τεράστιο ορθή με Whisperers και walkers, την ώρα που ο Virgil πάει στο Oceanside, ο Eugene και η παρέα του τρέχουν με τα ποδήλατα για να προλάβουν τα ραντεβού με τη Stephanie, ένας μυστήριος μασκοφόρος ninja σώζει Aaron και Alden και η Maggie διαβάζει το γράμμα της Carol.

Το πλάνο

Ο Daryl ενημερώνει την Carol για τη φυγή της Michonne και της λέει πως δεν θα τη δει ξανά ποτέ, όπως και τους υπόλοιπους. Η Carol όμως με παράπονο του λέει πως εκείνη είναι εκεί γι’ αυτόν. Το σχέδιο της ομάδας είναι το εξής: ορισμένα γκρουπ θα περάσουν με το γνωστό κόλπο του ντυσίματος α λα walkers και θα περάσουν ανάμεσα τους, με σκοπό να φτάσουν στο κάρο με τα άλογα και να παρασύρουν τους νεκροζώντανους με τη βοήθεια της μουσικής.

Οι υπόλοιποι, όπως ο Gabe και η Judith, μένουν πίσω περιμένοντας την ολοκλήρωση του σχεδίου. Το πλάνο αυτό έχει ορισμένες απώλειες, καθώς την ώρα που η Beatrice περνάει ανάμεσα από τους walkers δέχεται μια μαχαιριά από Whisperer και έπειτα γίνεται τροφή για walkers.

Η Carol, που βρισκόταν δίπλα της, σοκάρεται για άλλη μία φορά αλλά καταφέρνει να φτάσει, όπως και η Lydia και οι υπόλοιποι, στο κάρο. Είχε προηγηθεί μια στιχομυθία των δύο γυναικών, με τη Lydia να της ζητάει ουσιαστικά την αγάπη της και να της λέει πως δεν θα τη μισήσει ποτέ για το θάνατο της μητέρας της.

Το κάρο με τη μουσική παρασύρει τους walkers μέχρι το βράδυ, που η ενέδρα των Whisperers αναγκάζει την ομάδα να εγκαταλείψει το κάρο. Έτσι, το πλάνο πάει στράφι και οι walkers επιστρέφουν στο νοσοκομείο. Το plan b είναι να παρασύρουν τους walkers στον γκρεμό, κάτι που αναλαμβάνει η Lydia να κάνει, καθώς όλο και κάτι έμαθε από τους Whsiperers.

Η επιστροφή και το τέλος των Whisperers

Η επιστροφή της Maggie, με το μασκοφόρο ninja φίλο της, γίνεται την πλέον κατάλληλη στιγμή, όταν ορισμένοι Whisperers είχαν εισβάλλει στο νοσοκομείο και υπερτερούσαν τρεις προς ένας εναντίον του Gabriel! Δεν μας δίνει κάποια εξήγηση γιατί επιστρέφει, όμως δίνει το χαμόγελο και την αγκαλιά της στο Gabe.

Έξω από το νοσοκομείο, o Negan παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και παρασύρει τον Beta μακριά από το πλήθος. Ο Beta, πιο εξοργισμένος από ποτέ, σωριάζει τον Negan κάτω και ετοιμάζεται να τον σκοτώσει, όμως ο Daryl έρχεται από πίσω του και με τρεις μαχαιριές, η μία στα πλευρά και οι άλλες δύο στα μάτια, τον σκοτώνει!

H Lydia ενώ παρασύρει τους walkers στο γκρεμό, βλέπει την Carol να κάνει το ίδιο με εκείνη. Εκείνη (η Carol) της λέει πως είναι επιλογή της και θα το ολοκληρώσει η ίδια. Ουσιαστικά βαδίζει εν γνώση της σε μία αποστολή αυτοκτονίας, καθώς οι walkers που θα πέφτουν στο γκρεμό θα την παρασύρουν.

Ευτυχώς για την ίδια, η Lydia δεν την παράτησε αλλά την άρπαξε προστατεύοντας την, την ώρα που εκατοντάδες νεκροζώντανοι αποχαιρετούσαν τον κόσμο. Η Lydia μάλιστα δίνει ένα συμβολικό τέλος στη σχέση της με την Alpha, πετώντας τη μάσκα της μαμάς της στον γκρεμό, την οποία την είχε πάρει από τον Negan.

Όλη η παρέα συνδέεται ξανά στο τέλος, με τα χαμόγελα να επιστρέφουν. Η Maggie βλέπει ξανά την Judith, μετά από τόσα χρόνια, ενώ ο Daryl θυμίζει στην Carol πως είναι εκεί ο ένας για τον άλλον και πως η πρόσκληση για το ταξίδι τους στο Νέο Μεξικό είναι ανοιχτή. “Έχουμε πράγματα να κάνουμε ακόμα” του απαντάει εκείνη και όλο και κάτι θα ξέρει παραπάνω. Η Connie σηκώνεται από τα χαλάσματα για λίγο, μέχρι να χάσει τις αισθήσεις την ώρα που περνάει από εκεί γύρω ο Virgil.

Το νέο μεγάλο κεφάλαιο

Ενώ τρέχουν με τα ποδήλατα τους για να φτάσουν στο ραντεβού με τη Stephanie, συμβαίνει ένα ατύχημα και μένουν στο δρόμο o Ezekiel και το περεάκι. Ο Eugene είναι απογοητευμένος με την εξέλιξη αυτή, λέγοντας πως δεν θα προλάβουν να φτάσουν στο ραντεβού έγκαιρα ενώ ο Ezekiel, η Princess και η Yumiko τους θυμίζουν πως ποτέ δεν πρέπει να πάψουν να προσπαθούν.

Έτσι λοιπόν, φτάνει το βράδυ και εκείνοι βρίσκονται στο σημείο συνάντησης, πάνω σε ράγες τραίνων, με τη Stephanie όμως άφαντη. Ενώ παίρνουν απόφαση λοιπόν πως δεν θα τη δουν και συζητάνε για το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι εκεί έξω, οι προβολείς ανοίγουν και μια ντουζίνα στρατιώτες με Star Wars στολές τους πλησιάζουν απειλητικά και δεν σταματάνε να τους στοχεύουν.