Μιλώντας για χρυσά συμβόλαια, δύσκολα θα βρεις αυτή τη στιγμή πιο χρυσό από την κίνηση του HBO Max να εξασφαλίσει τα αποκλειστικά δικαιώματα προβολής της λατρεμένης τηλεοπτικής σειράς για τα επόμενα 5 χρόνια.

Μία μέρα ακριβώς μετά την ανακοίνωση του Netflix ότι θα προβάλει την κλασική σειρά «Seinfeld» το 2021, μια συμφωνία που δεν αποκλείεται να σκαρφάλωσε και στα 500 εκατ. δολάρια, το HBO Max της WarnerMedia πήγε το πράγμα στο αμέσως επόμενο επίπεδο.

Γιατί αυτό έδωσε, κατά τις αναφορές και τη διάχυτη φημολογία, πάνω από 1 δισ. δολάρια! Αυτό μας λέει το Hollywood Reporter επικαλούμενο πηγές που ξέρουν. Οι πιο μετριοπαθείς αναφορές, από το Variety και το Deadline, τοποθετούν τη συμφωνία στα τουλάχιστον 600 εκατ. δολάρια.

Η μεγάλη διαφορά στα δύο νούμερα έχει να κάνει με τα δικαιώματα προβολής και όσους εμπλέκονται. Το ποσό του 1 δισ. δολαρίων έχει να κάνει με όλους τους εμπλεκόμενους, μεταξύ αυτών και η Warner Bros. Television και το τηλεοπτικό δίκτυο TBS.

Είτε είναι 600 εκατ. είτε 1 δισ. δολάρια, παραμένει μια από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές συμφωνίες όλων των εποχών. Σε σύγκριση, η NBCUniversal πλήρωσε 500 εκατ. δολάρια για τα δικαιώματα του «The Office» και η WarnerMedia 425 εκατ. για τα «Φιλαράκια».