Στον πάγκο του Χρήστου κοντοστάθηκε ο Σωτήρης Κοντιζάς, για να ρωτήσει τι προετοίμαζε στο τεστ δημιουργικότητας, αλλά ακριβώς εκείνη τη στιγμή ο περίφημος «Κρατς» έφυγε για να φέρει πιάτο και ο κριτής του MasterChef έμεινε μετέωρος.

Δεν έχασε όμως την ευκαιρία να κάνει πλάκα, προσποιούμενος ότι μιλάει στον απόντα Χρήστο ή στο… χταπόδι του, και προσποιούμενος πως του ανακάτεψε τα πράγματα και του έριξε μπαχαρικά στο φαγητό.

Καλύτερα πιάτα αναδείχθηκαν αυτά του Πάνου και της Σπυριδούλας, που εντυπωσίασαν τους κριτές του MasterChef 3 τόσο με την έμπνευση που είχαν όσο και με την τελική διαμόρφωση κι εμφάνιση της δημιουργίας τους. Ξεχώρισε ωστόσο αυτό της Σπυριδούλας, η οποία θα είναι αρχηγός της μίας ομάδας στην επόμενη ομαδική δοκιμασία. Έτσι πέτυχε ακόμα έναν στόχο της, καθώς έχει πει πολλές φορές πως ήθελε πολύ να βρεθεί στη θέση του αρχηγού.

Τα χειρότερα πιάτα τα είχαν ο Παντελής, ο Ζαχίρ και ο Θάνος, που θα δώσουν μάχη για την παραμονή τους στον διαγωνισμό στην επόμενη δοκιμασία αποχώρησης.