Και ηλεκτρονικά θα μπορούν, πλέον, να διαβάζουν το βρετανικό περιοδικό Big Issue οι αναγνώστες του αφού από τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου ξεκινάει η πιλοτική διαδικτυακή λειτουργία του.

Η μετάβαση του περιοδικού στην ηλεκτρονική έκδοση δεν θα επηρεάσει αρνητικά τους πωλητές του εντύπου, το οποίο, θα συνεχίσει κανονικά να εκδίδεται και με τον παραδοσιακό τρόπο.

Ο λόγος είναι ότι οι πωλητές του Big Issue -στην πλειονότητά τους άστεγοι που με τον τρόπο αυτό βγάζουν τα προς το ζην- αντί να διαλαλούν τη νέα έντυπη έκδοση, θα προμηθεύουν στο κοινό μια ειδική καρτέλα, η οποία θα αναγράφει έναν κωδικό.

Οι αναγνώστες θα έχουν τη δυνατότητα να πληκτρολογήσουν τον κωδικό σε οποιονδήποτε διαδικτυακό περιηγητή, σε υπολογιστή ή smartphone, προκειμένου να «κατεβάσουν» την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού.

Κάθε ειδική καρτέλα θα στοιχίζει 2 λίρες και η λειτουργία του εγχειρήματος θα ξεκινήσει στην πόλη του Μάντσεστερ. Εάν το εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία, θα εξαπλωθεί στη βορειοδυτική Αγγλία και το Γιορκσάιρ.

Μια εβδομάδα πριν την κυκλοφορία κάθε ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού, το κοινό θα μπορεί να πάρει μια γεύση από το περιεχόμενο χρησιμοποιώντας έναν δωρεάν κωδικό, που θα κυκλοφορεί με φυλλάδια και αφίσες.

«Σκοπός μας δεν είναι να αντικαταστήσουμε την έντυπη έκδοση. Θέλουμε να συμβαδίσουμε με τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής δίνοντας στον κόσμο τη δυνατότητα να επιλέξει με ποιον τρόπο επιθυμεί να μας διαβάζει» υπογραμμίζει η Καρολίν Πράις, διευθύντρια του Big Issue.

«Πρωταρχικός στόχος του περιοδικού είναι να παρέχει στους άστεγους την ευκαιρία να αποκομίσουν ένα εισόδημα. Προκειμένου να συνεχίσουμε να το κάνουμε, χρειάζεται να εξασφαλίσουμε ότι απευθυνόμαστε σε ένα διαρκώς αυξανόμενο αναγνωστικό κοινό, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που επιλέγουν να διαβάσουν εφημερίδες και περιοδικά ηλεκτρονικά» προσθέτει.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.