Ακριβότερη για τους άνδρες σήμερα η γαλλική εφημερίδα Libération

Διαφορετική τιμή για να αναδείξει τη μισθολογική απόκλειση μεταξύ ανδρών και γυναικών


MEDIA
14:17
08/03/2018
Ακριβότερη για τους άνδρες σήμερα η γαλλική εφημερίδα Libération
4
loading

Με διαφορετική τιμή για τους άνδρες και τις γυναίκες πωλείται το σημερινό φύλλο της εφημερίδας Libération. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η εφημερίδα πωλείται 25% ακριβότερα στους άνδρες απ' ό,τι στις γυναίκες, σε μια συμβολική κίνηση που έχει σκοπό να αναδείξει το θέμα της μισθολογικής απόκλισης ανάμεσα στα δύο φύλα.

Έτσι, η εφημερίδα κυκλοφορεί με δύο διαφορετικά πρωτοσέλιδα, ένα με το σκίτσο ενός άνδρα και τη φράση «Για τους άνδρες 2,50 ευρώ», κι ένα με ένα σκίτσο γυναίκας και τη φράση «Για τις γυναίκες 2 ευρώ, κανονική τιμή».

«Παρά τη νομοθεσία, η απόκλιση στους μισθούς ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες εξακολουθεί να είναι 25% στη Γαλλία. Για να καταδείξει αυτή την αδικία, η Libération αποφάσισε να εφαρμόσει για μια ημέρα την ίδια διαφορά στην τιμή πώλησής της» γράφει η εφημερίδα στην πρώτη σελίδα της.

Αρχικά, όπως αναφέρει η Libération στις εσωτερικές της σελίδες, εξετάστηκε το ενδεχόμενο να πωλείται πιο φτηνά για τις γυναίκας, ενέργεια που αποκλείστηκε γιατί θύμιζε ελεημοσύνη.

Με έμπνευση από το τεύχος Μαρτίου του καναδικού μηνιαίου περιοδικού Maclean's, η κίνηση της εφημερίδας έχει στόχο να υπενθυμίσει τις ανισότητες στους μισθούς ανδρών και γυναικών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Καρολος

  ΙΣΌΤΗΤΑ οπού σας συμφέρει έτσι !!!

 2. avatar ΜΗΤΣΣΣΣ

  πολυ καλη ιδεα

 3. avatar Social Distortion

  Και γιατί να μην ειναι πιο φθηνα για τις γυναίκες? Πουλάμε πνεύμα βγάζοντας χρημα...

 4. avatar Πουρ κουά?

  Ήθελα να ήξερα αν παίρνουν τον ίδιο μισθό και οι γυναίκες υπάλληλοι της εφημερίδας!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει