Από την τελευταία φορά που κάποιος ηθοποιός ενσάρκωσε τον Αχιλλέα έχουν περάσει περίπου 14 χρόνια. Τότε ήταν  ο Μπραντ Πιτ. Σήμερα είναι ο Ντέιβιντ Γκιάσι! Τότε ήταν η κινηματογραφική «Τροία» του Βόλφγκανγκ Πίτερσεν. Σήμερα είναι η τηλεοπτική σειρά οκτώ επεισοδίων «Troy: Fall of a City».

Πρόκειται για συμπαραγωγή του BBC One και του Neflix (θα προβληθεί από το δεύτερο εκτός Βρετανίας) που ολοκληρώνει αυτή την εποχή τα γυρίσματά της στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής.

Εκτός από τον Γκιάσι, πάντως, η παραγωγή επέλεξε κι άλλους μαύρους ηθοποιούς για να κρατήσουν σημαντικούς ρόλους. Τον Λέμογκανγκ Τσίπα ως Πάτροκλο, τον Χακίμ Κάε-Καζίμ ως Δία, τον Άλφρεντ Ίνοχ ως Αινεία και τον Άλεξ Λανιπέκουν ως Πάνδαρο.

Πάντως η επιλογή των ηθοποιών δεν είναι η μόνη έκπληξη. Μια ακόμα, είναι πως η σειρά αφηγείται την ιστορία από την σκοπιά των Τρώων, και κυρίως της βασιλικής οικογένειας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, πως εκτός από τους προαναφερθέντες στη μίνι σειρά συμμετέχουν οι Φράνσις Ο’ Κόνορ («Επτά Ευχές», «Mr. Selfridge». «Τεχνητή Νοημοσύνη») ως Εκάβη και ο Ντέιβιντ Θρέλφολ («Master and Commander», «Elizabeth: Η Χρυσή Εποχή», «Καυτοί και Άσφαιροι») ως Πρίαμος. Ενώ ο Μπέντζεν Σταρκ του «Game of Thrones», Τζόζεφ Μολ, υποδύεται τον Οδυσσέα.

Η Εκάβη την οποία υποδύεται η Φράνσις Ο’ Κόνορ
Ο Πάρις, Λούις Χάντερ και η Ελένη, Μπέλα Ντέιν
Ο Πρίαμος, Ντέιβιντ Θρέλφολ
Ο Οδυσσέας, Τζόζεφ Μολ