Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο δημοσιογράφος Κώστας Μότσης, που συνέδεσε το όνομα του με την ίδρυση της ΕΡΑ Σπορ. Η φωνή του ήταν η παρέα πολλών Ελλήνων φιλάθλων κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών ημερών, μέσω της εκπομπής «Μικρόφωνο στα γήπεδα».

Ο Κώστας Μότσης ασχολήθηκε με το αθλητικό ρεπορτάζ για περισσότερο από τρείς δεκαετίες, από τις συχνότητες της ΕΡΤ, ενώ διετέλεσε για χρόνια διευθυντής της ΕΡΑ Σπορ. Το δημιούργημα του Michael Cretu, «Τhe Time Of Our Lives», έχει συνδυαστεί με την εκπομπή.

Επίσης, ήταν από τους ανθρώπους που συνέβαλλαν καθοριστικά στην ανάπτυξη του beach soccer στην Ελλάδα, καθώς ήταν πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Σωματείων Ποδοσφαίρου Άμμου. Επίσης, διετέλεσε επί πολλά χρόνια διευθυντής επικοινωνίας στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, αλλά και την Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας, ενώ υπηρέτησε την αθλητική δημοσιογραφία και από άλλα διευθυντικά πόστα.

ΠΟΣΠΕΡΤ:  Εμπνευστής, ιδρυτής και πρωτοπόρος

Ανακοίνωση για το θάνατο του Κώστα Μότση, εξέδωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Χάσαμε σήμερα έναν ακόμα αγαπημένο συνάδελφο, φίλο, συναγωνιστή, αλληλέγγυο και επαγγελματία, τον Κώστα Μότση, που έφυγε ξαφνικά για τη γειτονιά των αγγέλων, μετά τη χθεσινή εκπομπή του στην αγαπημένη του ΕΡΤopen κατά τη διάρκεια της οποίας ήταν αρκετά ευδιάθετος. Νικητής στους αγώνες της αξιοπρέπειας, στους αγώνες της κοινωνίας, στον αγώνα της ΕΡΤ, που δώσαμε όλοι μαζί και συνεχίσαμε, για μια ΕΡΤ των προσδοκιών μας και της κοινωνίας. Ο Κώστας Μότσης ήταν ένας καλός άνθρωπος και οικογενειάρχης, ευσυνείδητος επαγγελματίας, με ικανότητες, γνώσεις και εμπειρία και για το λόγο αυτό ήταν αγαπητός από ακροατές και συναδέλφους. Πρόσφερε τις υπηρεσίες του για πολλά χρόνια στην ΕΡΤ και στην ΕΡΤopen μέχρι χθες. Υπήρξε εμπνευστής, ιδρυτής και πρωτοπόρος της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, με υπευθυνότητα και συνέπεια απ’ όποια θέση κι αν την υπηρετούσε. Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του. Αθάνατος Κώστα Μότση. Το κενό δυσαναπλήρωτο».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.