Τον φάκελο του λουκέτου στην ιστορική εφημερίδα «Απογευματινή» ανοίγει η εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ ζητώντας από τη Δικαιοσύνη τη σχετική δικογραφία.

Με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στην εξεταστική της Βουλής, ο Πρόεδρος της εξεταστικής Σωκράτης Φάμελλος γνωστοποίησε στα μέλη της Επιτροπής ότι έχει φτάσει επιστολή με καταγγελίες των εργαζομένων της εφημερίδας «Απογευματινή» η οποία είναι σε απόλυτη σχέση με το αντικείμενο της εξεταστική.

Όπως ανέφερε ο κ. Φάμελλος: «Η επιστολή αναφέρεται σε ζητήματα δανειοδότησης της εταιρείας αυτής και μάλιστα σύνδεσης και διάθεσης των δανείων σε προσωπικούς λογαριασμούς των ιδιοκτητών. Υπάρχουν δυο δικαστικές αποφάσεις απόρριψης αιτήματος για πτώχευση με το αιτιολογικό της δόλιας χρεοκοπίας η οποία υπέκρυπτε άρνηση πληρωμής εργαζομένων». Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της εξεταστικής πρόσθεσε ότι έχει ήδη αποστείλει την επιστολή των εργαζομένων στην εισαγγελία ζητώντας τη διαβίβαση της αντίστοιχης δικογραφίας στην εξεταστική.

«Η επιστολή έχει ήδη αποσταλεί στην εισαγγελία όπου ζητώ τη δικογραφία. Να ενημερωθώ. Τους ενημερώνω για τις καταγγελίες που έχω λάβει
Το έχουμε στείλει και στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ήδη επικοινώνησα με κ. Πάσχα, είπε ότι θα μπει στη διαδικασία πορίσματος. Παρακαλώ να το δείτε και εσείς. Εμπίπτει απόλυτα στα αντικείμενα της επιτροπής μας», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι της Απογευματινής κατέθεσαν επίσημο αίτημα για κλήση προς εξέταση του εκδότη της ιστορικής εφημερίδας.

Η «Απογευματινή», όπως ανέφεραν στην επιστολή- καταγγελία τους στην εξεταστική οι εργαζόμενοι, ήταν η πρώτη εφημερίδα που έκλεισε τον Οκτώβριο του 2010 χωρίς να δοθούν ποτέ αποζημιώσεις στους 130 εργαζομένους, ενώ δεν τους δόθηκε ούτε καν η δυνατότητα να λάβουν το επίδομα ανεργίας.