Στον «αέρα» βρισκόταν η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη και την Μαρία Αναστασοπούλου στην τηλεοπτική συχνότητα του ΑΝΤ1, όταν άρχισε να σείεται η γη από τον ισχυρό σεισμό 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια.

«Κάνει σεισμό και είναι και αρκετά ισχυρός αυτή την ώρα. Συνεχίζει, ε; Συνεχίζει», είπε η Μαρία Αναστασοπούλου μόλις κατάλαβε τη δόνηση κι ανέφερε πως συνεργάτης της εκπομπής φώναζε εκείνη την στιγμή. «Ευτυχώς που έχουμε και τον Θράσο… Εδώ ο Θράσος φωνάζει…», τόνισε χαρακτηριστικά. «Ήταν αρκετά έντονος», πρόσθεσε.

«Δεν ξέρουμε από πού προέρχεται. Θα το μάθουμε σε λίγο. Δεν ξέρω αν είναι επιφανειακός. Είχε κι εδώ στην Πεντέλη χθες έναν επιφανειακό, στον Γέρακα. Μπορεί να είναι εδώ κοντά γιατί έτσι κι εγώ χθες το βράδυ στην Πεντέλη τον ένιωσα», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης μετά τον σεισμό.

Μετά τη δόνηση, επικράτησε πανικός στο Μαντούδι με τους κατοίκους να βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους, τους εργαζομένους από τις δουλειές τους και τους μαθητές από τα σχολεία.

Ο σεισμός σύμφωνα με τους κατοίκους της Εύβοιας ήταν ισχυρός αλλά είχε και διάρκεια κι αυτό τον έκανε ακόμα πιο τρομακτικό. Σημειώνεται πως ο ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 8:26 το πρωί με επίκεντρο 6 χλμ. ανατολικά του Προκοπίου της Ευβοίας και 85 χλμ. βόρεια της Αθήνας. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική, τη Βοιωτία, ακόμη και στην Κορινθία και την Αργολίδα.