«Αν δεν οριστεί η ημερομηνία, δεν θα γίνει ο αγώνας», είπε, εμμέσως πλην σαφώς, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ σε μια νέα του ανάρτηση στο κοινωνικό μέσο Threads στον Έλον Μασκ. Τις τελευταίες ημέρες, ο Έλον Μασκ άφησε να εννοηθεί πως ο πολυαναμενόμενος αγώνας τους θα διεξαχθεί σε ένα «επικό μέρος» στη Ρώμη.

Από ότι φαίνεται, οι δύο μεγιστάνες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν θα γίνει ο αγώνας μεταξύ τους ή όχι. Η ιστορία κρατά εδώ και μήνες, καθώς ο Έλον Μασκ είχε προσκαλέσει τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ σε μια μάχη, προκειμένου να αναδειχθεί το ποιος είναι πιο ισχυρός.

Την Παρασκευή, ο Έλον Μασκ έγραψε, συγκεκριμένα, στο Χ (πρώην Twitter) πως έχει μιλήσει με την πρωθυπουργό της Ιταλίας και τον υπουργό πολιτισμού της χώρας και συμφώνησαν να γίνει η μάχη στη χώρα, αφήνοντας αιχμές πως το σημείο θα μπορούσε να είναι και το Κολοσσαίο. Όμως, ο Ζούκερμπεργκ δεν φαίνεται να πείστηκε από τα Tweets του Μασκ.

Έτσι, σε μια νέα απάντηση προς τον μεγιστάνα της Tesla, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, που είχε προτείνει την 26η Αυγούστου ως πιθανή μέρα διεξαγωγής του αγώνα, ανέφερε πως «νομίζω πως όλοι συμφωνούμε στο ότι ο Έλον δεν σοβαρολογεί και είναι η ώρα να προχωρήσουμε. Του είπα μια ρεαλιστική ημερομηνία. Η Dana White προσφέρθηκε να κάνει αυτόν τον διαγωνισμό φιλανθρωπία. Ο Έλον δεν επιβεβαιώνει την ημερομηνία, μετά λέει πως χρειάζεται χειρουργείο..».

‘Ομως, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο Έλον Μασκ δεν σταμάτησε εκεί, καθώς, όπως αναφέρει, ο Έλον του ζήτησε να κάνουν μια πρόβα τον αγώνα τους. Συγκεκριμένα, συνέχισε στη δημοσίευσή του στο Threads, γράφοντας πως «τώρα, μου ζητά να κάνουμε μια προπόνηση στην αυλή μου. Αν ο Έλον σοβαρευτεί και προτείνει μια πραγματική ημερομηνία για το event, ξέρει που θα με βρει. Αλλιώς, είναι ώρα να προχωρήσουμε. Θα επικεντρωθώ στο να διαγωνίζομαι με ανθρώπους που παίρνουν το άθλημα στα σοβαρά».

Χθες, οι δύο άντρες είχαν μια συζήτηση μεταξύ τους, με τον Μασκ να ζητά από τον Ζούκερμπεργκ να προπονηθούν στην αυλή του σπιτιού του ιδιοκτήτη της Meta. Όμως, εκείνος του απάντησε πως «αν ακόμα θες να κάνουμε έναν αγώνα ΜΜΑ, τότε θα πρέπει να προπονηθείς μόνος σου και να με ενημερώσεις πότε είσαι έτοιμος να διαγωνιστούμε. Δεν θέλω να συνεχίσω να αναμένω για κάτι που δεν θα γίνει ποτέ, οπότε θα πρέπει να αποφασίσεις αν θα το κάνεις όντως αυτό ή αν θα πάμε παρακάτω».

Με το μαύρο χιούμορ που τον χαρακτηρίζει, ο Μασκ απάντησε στον Ζούκερμπεργκ: «Θα είμαι στο Palo Alto τη Δευτέρα. Ας κάνουμε τη μάχη στο οκτάγωνό σου», ενώ πρόσθεσε πως «δεν έχω προπονηθεί ιδιαίτερα, εκτός από μια συνάντηση με τον Lex Fridman σήμερα. Αν και πιστεύω πως είναι αρκετά απίθανο, κρίνοντας από το μέγεθός σου, ίσως είσαι ένας σύγχρονος Bruce Lee και ίσως κερδίσεις».

Σε άλλο του tweet, ο Έλον Μασκ φαίνεται πως… προπονείται στις πολεμικές τέχνες, όπως έγραψε, με τον μικρό γιό του. Στα σχόλια, ένας λογαριασμός του απάντησε πως «έχει το ίδιο μέγεθος με τον Ζούκερμπεργκ».