Η Lizzo κατηγορείται ότι δημιούργησε ένα «εχθρικό, καταχρηστικό εργασιακό περιβάλλον» για τρεις από πρώην χορεύτριές της σε μια νέα μήνυση. Σύμφωνα με το E! News, σε καταγγελία που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες και την οποία εξασφάλισε η ιστοσελίδα την 1η Αυγούστου, οι Crystal Williams, Arianna Davis και Noelle Rodriguez ισχυρίζονται ότι υπέστησαν ένα ευρύ φάσμα κακομεταχείρισης ενώ εργάζονταν με την τραγουδίστρια, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής παρενόχλησης, της ντροπής για το βάρος και των διακρίσεων.

Επιπλέον, οι χορεύτριες μηνύουν επίσης την εταιρεία παραγωγής Big Grrrl Big Touring της Lizzo και την επικεφαλής χορού Shirlene Quigley, η οποία, όπως ισχυρίζονται, συχνά έκανε κήρυγμα για τις χριστιανικές της απόψεις, ενώ παράλληλα ανέφερε συχνά «τρομακτικά λεπτομερείς ιστορίες για τις συνήθειες αυνανισμού της και τις σεξουαλικές της φαντασιώσεις, κάνοντας κατά καιρούς διαλείμματα για να εξασκήσει δημοσίως τις ικανότητές της στο στοματικό σεξ πάνω σε μπανάνες» μπροστά στην ομάδα χορού.

Παράλληλα, σύμφωνα με το NBC News, η Lizzo φέρεται να «άρχισε να προσκαλεί τα μέλη του καστ να αγγίζουν εναλλάξ τους γυμνούς καλλιτέχνες σε στριπτιτζάδικο, να πιάνουν δονητές που εκτοξεύονται από τους κόλπους τους και να τρώνε μπανάνες που προεξέχουν από τους κόλπους», αναφέρει η αγωγή.

«Στη συνέχεια, η Lizzo έστρεψε την προσοχή της στην κ. Davis και άρχισε να την πιέζει να αγγίξει το στήθος μιας από τις γυμνές γυναίκες».