Μια «αντιφεμινίστρια» YouTuber που πιστεύει ότι οι γυναίκες δεν θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα ψήφου και ότι το διαζύγιο θα έπρεπε να είναι παράνομο, ονομάστηκε από τους θεατές της ως «ο θηλυκός Andrew Tate». Η 26χρονη Hannah Pearl Davis, η οποία χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Pearl», έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο οπαδούς για τις συντηρητικές απόψεις της, με τα αποσπάσματα των εμπρηστικών σχολίων της να γίνονται συχνά viral στο Twitter και το TikTok τους τελευταίους μήνες.

Η δημοτικότητά της στο διαδίκτυο αυξήθηκε μετά τη σύλληψη του Tate στη Ρουμανία με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων τον Δεκέμβριο. Ο 36χρονος Tate, ο οποίος έγινε ένας από τους πιο διάσημους influencers στον κόσμο επειδή μοιράστηκε τις αμφιλεγόμενες απόψεις του στο διαδίκτυο, είχε φιλοξενηθεί στο κανάλι της λίγο πριν τεθεί υπό κράτηση.

Έκτοτε οι ακόλουθοί της στο YouTube αυξήθηκαν από 960.000 συνδρομητές σε 1,54 εκατομμύρια. Η Davis είχε επίσης 930.000 followers στο TikTok πριν απαγορευτεί τον περασμένο Αύγουστο «επειδή είπε την αλήθεια για τον φεμινισμό».

«Γιατί όλες αυτές οι μεγάλες εταιρείες λογοκρίνουν τη μία πλευρά, αλλά δεν λογοκρίνουν την άλλη;», είπε τότε σε ένα βίντεο. «Οι άνδρες έχουν θέματα, δεν λέω ότι δεν έχουν, αλλά δεν είναι δίκαιη η συζήτηση αν μόνο η μία πλευρά μπορεί να μιλήσει. Ακούμε για τα θέματα των ανδρών τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά οι γυναίκες δεν ακούνε τους άνδρες. Οι φεμινίστριες δεν θέλουν να κάνουν αυτή τη συζήτηση γιατί τις κάνει να φαίνονται κακές. Οτιδήποτε βάζει τις γυναίκες σε κακή θέση, κατεβαίνει, λογοκρίνεται».

Η Davis κατάγεται από το Σικάγο του Ιλινόις, όπου μεγάλωσε με τα εννέα αδέλφια και τους γονείς της. Μάλιστα, η μητέρα της ήταν κάποτε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της UN Women USA, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που υποστηρίζει τα προγράμματα ισότητας των φύλων των Ηνωμένων Εθνών.

Η ίδια δήλωσε νωρίτερα φέτος, σύμφωνα με το nypost.com, ότι επηρεάστηκε από την παρακολούθηση βίντεο δημοφιλών δεξιών προσωπικοτήτων. Αν και αρνείται ότι υπερβάλλει στις απόψεις της για να κερδίσει κλικ, η Davis σαφώς απολαμβάνει να δημιουργεί αντιδράσεις.

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαι τρελή επειδή δεν πιστεύω ότι οι γυναίκες πρέπει να ψηφίζουν», δήλωσε σε ένα βίντεο στο Twitter αυτή την εβδομάδα, το οποίο έχει προβληθεί 860.000 φορές. «Αν μη τι άλλο, αυτή είναι ίσως η πιο ακραία γνώμη μου». Συνέχισε εξηγώντας ότι «κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα επειδή ήθελε να μάθει γιατί οι άνδρες είναι τόσο θυμωμένοι με τις γυναίκες».

Η Davis υποστήριξε ότι «τα δικαστήρια, το νομικό σύστημα, όλη η κοινωνία ουσιαστικά χαϊδεύει και κοροϊδεύει τις γυναίκες», αναφέροντας παραδείγματα όπως οι πληρωμές για τις ανύπαντρες μητέρες. «Αν πληρώνεις τις γυναίκες για να είναι απαίσιες, τότε μάλλον θα έχεις περισσότερες απαίσιες γυναίκες», είπε. «Το θέμα είναι ότι οι πολιτικοί, ο μόνος τρόπος για να εκλεγούν, είναι οι γυναίκες να τους ψηφίσουν. Ο λόγος που δεν μπορούμε να δούμε μια αλλαγή σε αυτούς τους νόμους … είναι επειδή δεν θα επανεκλεγούν. Αξίζει σε κάθε άνθρωπο το δικαίωμα ψήφου; Γιατί ουσιαστικά έχουμε μια κοινωνία όπου οι άνδρες απλώς πληρώνουν για τις κακές αποφάσεις των γυναικών».

Σε ένα άλλο βίντεο αυτή την εβδομάδα, το οποίο προβλήθηκε 2,6 εκατομμύρια φορές, η Davis πρότεινε ότι «εκτός από την αναπαραγωγή, η κοινωνία θα λειτουργούσε μια χαρά χωρίς τις γυναίκες». «Αν οι γυναίκες σταματούσαν να εργάζονται αύριο, νομίζω ότι θα είχαμε αύξηση της αποτελεσματικότητας, όχι μείωση», είπε. Σε άλλα viral αποσπάσματα στο TikTok, η Davis υποστηρίζει ότι μια γυναίκα «δεν αξίζει έναν άντρα που βγάζει εξαψήφιο ποσό αν είναι παχύσαρκη» και ότι η γυναίκα φταίει αν ο σύντροφός της την απατά.

Η Ντέιβις, ωστόσο, επιμένει ότι δεν είναι μισογύνης. «Ο μισογυνισμός είναι το μίσος για τις γυναίκες», δήλωσε. «Δεν μισώ τις γυναίκες. Για κάποιο λόγο η αναγνώριση μιας βασικής αλήθειας όπως ότι οι άνδρες και οι γυναίκες είναι διαφορετικοί χαρακτηρίζεται ως μισογυνισμός στις μέρες μας».