Ο τραγουδιστής Χούλιο Ιγκλέσιας έχει προκαλέσει ανησυχία στους θαυμαστές του για την κατάσταση της υγείας του τον τελευταίο καιρό. Σύμφωνα με την εκπομπής «A la tarde» της America TV στην Αργεντινή, ένας παλιός τραυματισμός του προκαλεί αρκετούς πόνους και είναι σε αναπηρικό καροτσάκι. Μάλιστα, η κατάσταση αυτή έχιε επιδεινώνει την ψυχική του υγεία.

Η δημοσιογράφος Cora Debarbieri ανέφερε στην εκπομπή ότι «είχε ένα τρομερό ατύχημα όταν ήταν πολύ, πολύ νέος και χρειάστηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση στη σπονδυλική στήλη και αυτό του έφερε πολλούς πόνους και πολλές ταλαιπωρίες σε όλη του τη ζωή».

Ο παρουσιαστής Matías Vázquez πρόσθεσε ότι όχι μόνο δυσκολεύεται στις κινήσεις του, αλλά «δεν θυμάται πλέον ούτε τα δικά του τραγούδια».

Ο Vázquez ανέφερε επίσης ότι ο 79χρονος τραγουδιστής έχει απομονωθεί, μη έχοντας άμεση επαφή με αρκετούς από τους φίλους του.

«Αυτοί οι άνθρωποι που είχαν σχέση με τον Julio Iglesias, σήμερα, δεν τον βρίσκουν και αυτό είναι που με ανησυχεί ότι ο Julio δεν σήκωσε το τηλέφωνο ή δεν απαντά στις κλήσεις», πρόσθεσε ο Cora, σύμφωνα με τη Marca.

Σύμφωνα πάντως με τη La Vanguardia, ο Ισπανός καλλιτέχνης Ραμόν Αρκούσα που είναι στενός φίλος του Χούλιο Ιγκλέσιας διαψεύδει τις πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή «A la tarde», δηλώνοντας: «Μα τι ανοησία είναι αυτή; Του μιλάω συχνά και αυτό δεν είναι αλήθεια. Είναι διαυγής όπως πάντα».