«Για πρώτη φορά, αισθάνομαι στον εαυτό μου σαν στο σπίτι μου» εξομολογείται ο Elliot Page, νέο πρόσωπο της Gucci Guilty, της σειράς αρωμάτων του οίκου ειδών πολυτελείας, σε συνέντευξη που παραχώρησε μέσω Zoom στο Dazed. «Και αυτή η αίσθηση ήταν τόσο συναρπαστική, δεν ήταν κάτι που πίστευα ότι θα ένιωθα. Μου έδωσε, με πολλούς τρόπους, μια νέα σχέση με την ιδέα του να αγαπάς και να αποδέχεσαι τον εαυτό σου».

Ο Elliot Page είναι ένα από τα νέα πρόσωπα της Gucci Guilty, ο οποίος ποτέ πριν δεν είχε συμμετάσχει σε καμπάνια για άρωμα ή προϊόν ομορφιάς. Με συμπρωταγωνιστές τους A$AP Rocky και Julia Garner, η καμπάνια που σκηνοθέτησε ο Glen Luchford είναι μια ωδή στην έννοια της εστίας, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Μιλώντας για μυρωδιές που του φέρνουν νοσταλγία, ο ίδιος λέει: «Νομίζω ότι είναι ο ωκεανός. Φύκια, αρμύρα στον αέρα. Είμαι από τη Nova Scotia του Καναδά και απλώς με μεταφέρει αμέσως στο σπίτι». Και για το τι κάνει ένα καλό άρωμα σε αυτόν που το φορά, εξηγεί: «Έχει να κάνει με το να νιώθεις ότι εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου, μπορεί να δώσει ένα θάρρος και, ίσως, έναν αισθησιασμό. Αυτό το όμορφο μίγμα του να νιώθεις ενθαρρυμένος, αλλά και ανοιχτός».

Δεν είχε κατά νου να συμμετάσχει σε καμπάνια για άρωμα: «Απλώς συνέβη. Ένιωθα τόσο μακριά από αρώματα και μόδα. Τώρα που πραγματικά αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου και άνεση με τον εαυτό μου για πρώτη φορά, και νιώθοντας με αυτόν τον τρόπο παρών και χαρούμενος, τώρα κατάλαβα περισσότερα για τη μόδα ή το άρωμα, ό,τι είναι αυτό που ο κόσμος απολαμβάνει και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει. Είναι ένα νέο είδος πρόκλησης και είναι θαυμάσιο να συμμετέχεις».

Στην ερώτηση του εάν άλλαξε στο πέρασμα των χρόνων, η σχέση του με τα αρώματα, ο Page απαντά πως «στην πραγματικότητα, ποτέ δεν άλλαξε αυτό το οποίο με τραβούσε. Είναι λίγο στερεοτυπικό, αλλά ακόμη και από μικρό παιδάκι, πήγαινα στο δωμάτιο του ετεροθαλούς αδελφού μου για να κλέψω λίγη κολόνια. Αυτό που άλλαξε σε δραματικό βαθμό, είναι η ικανότητα να αισθάνομαι απόλυτα άνετος, να έχω αυτοπεποίθηση και να νιώθω σαν στο σπίτι μου στον εαυτό μου» τόνισε.

Για την εμπειρία των γυρισμάτων για την καμπάνια, αφηγείται πως του έμειναν «τόσο όμορφες αναμνήσεις! Δεν επρόκειτο για κάτι που είχα ξανακάνει. Ήταν η πιο ευχάριστη, άνετη, καλοσυνάτη, διασκεδαστική εμπειρία, μαζί με αυτούς τους σούπερ καταπληκτικούς ταλαντούχους ανθρώπους, όλους στον Gucci, την Julia και τον Rocky. Και οι τρεις μας συνδεθήκαμε αληθινά αμέσως. Και ακόμη και καθώς τέλειωνε η τέταρτη μέρα γυρισμάτων, ήταν κάτι σαν “Α, δεν θα σε δω αύριο;”»