Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου μίλησε για το μπούλινγκ που έχει υποστεί για την απώλεια των μαλλιών του. Ο ίδιος τις τελευεταίες ημέρες προχώρησε σε μεταμόσχευση μαλλιών, αναφέροντας πως «πιο πολύ πονούσαν τα σχόλια για την απώλεια των μαλλιών, παρά η επέμβαση».

Σήμερα, σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Super Κατερίνα» με την Κατερίνα Καινούργιου, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου ανέφερε πως έκανε τη μεταμόσχευση μαλλιών «γιατί με ενοχλούσε όλα αυτά τα χρόνια το ότι έχανα τα μαλλιά μου. Τα τελευταία χρόνια στο Just σας κορόιδεψα λίγο. Έβαζα διάφορα σπρέι, πούδρες, ό,τι υπήρχε. Αλλά ήταν πολύ δύσκολο γιατί λέρωνα τα ρούχα μου και τα μαξιλάρια. Ήταν για εμένα πάρα πολύ περίεργο».

Στη συνέχεια, ο ίδιος μίλησε και για τα σχόλια που λάμβανε για την απώλεια των μαλλιών του, λέγοντας «μου έλεγαν πάρα πολλοί ‘’χάνεις τα μαλλιά σου’’ Δεν πόνεσα καθόλου (στην επέμβαση). Πιο πολύ πόνεσα όλα αυτά τα χρόνια που κρυβόμουν με αυτό. Δεχόμουν πολύ μπούλινγκ. Λέγανε ‘’κοίτα τον 30 ετών και έχει χάσει τα μαλλιά του, πως θα είναι σε δέκα χρόνια’’. Και από φίλους και συγγενείς».

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου έγραψε: «Έφτασε η στιγμή να σας αποκαλύψω ένα μυστικό… τους τελευταίους μήνες η ανδρογενής αλωπεκία μου χτύπησε την πόρτα… λίγο το γονιδιακό, λίγο το άγχος, δυστυχώς έχασα τα μισά μου μαλλιά… εσείς βέβαια δεν το καταλάβατε γιατί προσπαθούσαμε να το κρύψουμε με σπρέι, πούδρες, ίνες, make up κλπ. Δοκίμασα τα πάντα, σαμπουάν, φάρμακα, γιατροσόφια αλλά τίποτα δε λειτουργούσε. Κάθε πρωί έβλεπα το μαξιλάρι μου γεμάτο με τα μαλλιά μου και ήμουν ράκος ψυχολογικά».

«Πίστεψα ότι θα μείνω στα 32 μου χωρίς μαλλιά μέχρι που γνώρισα τον σπουδαίο ιατρό δερματολόγο – χειρούργο δρ. Ιωάννη Παπαγγελόπουλο με τον οποίο προχωρήσαμε σε μεταμόσχευση μαλλιών στο μπροστινό αλλά και στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Αποφάσισα να γράψω δημόσια αυτό το μήνυμα για να πω σε όλους τους άντρες πως μπορούν πλέον να αποκαταστήσουν εύκολα και ανώδυνα την απώλεια των μαλλιών τους και να ξαναβρούν την αυτοπεποίθηση τους. Το χειρουργείο τελείωσε. Η μεταμόσχευση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Σε λίγους μήνες θα έχω ξανά τα πυκνά και υγιή μαλλιά που είχα κάποτε! Ευχαριστώ και τη γυναίκα της ζωής μου Ιλάειρα Ζήση @ilaeirazs που σε ακόμη μια δοκιμασία είναι δίπλα μου, με φροντίζει και μου κρατάει το χέρι».