Ο Ντάνι Άλβες επικοινώνησε με τη σύζυγο του Χοάνα Σανθ μετά την αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε εκείνη και ανέφερε ότι δεν μπορεί να θυμηθεί τίποτα για το βράδυ της 30ης Δεκεμβρίου, όπου κατηγορείται πως επιτέθηκε σεξουαλικά σε 23χρονη σε κλαμπ της Βαρκελώνης.

Ο παίκτης, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας της Βραζιλίας «O’ Globo», ισχυρίστηκε ότι ήταν μεθυσμένος το βράδυ εκείνο, όπου έχει κατηγορηθεί ότι βίασε μια 23χρονη μέσα στο μπάνιο του χώρου VIP του νυχτερινού κέντρου.

Μάλιστα, η εισαγγελία ζήτησε από το Δικαστήριο της Βαρκελώνης την παράταση της φυλάκισης του. Στην πρότασή της επικαλέστηκε τις πολλαπλές ενδείξεις που, κατά την κρίση της, τον ενοχοποιούν, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων DNA που αποκαλύφθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Η ανακοίνωση της απόφασης, που ήταν αρχικά να γίνει χθες γνωστή, αναβλήθηκε και αναμένεται πλέον για Δευτέρα ή Τρίτη, οπότε θα γίνει γνωστό εάν θα παραμείνει προφυλακισμένος, θα αφεθεί ελεύθερος όσο διερευνάται η κατηγορία για βιασμό και αν η υπόθεση θα παραπεμφθεί σε δίκη.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Telecinco, ο Βραζιλιάνος τηλεφώνησε δύο φορές στη Χοάνα Σανθ πριν πάει να τον επισκεφτεί στη φυλακή. Και στις δύο περιπτώσεις ισχυρίστηκε ότι δεν θυμόταν τίποτα από τη νύχτα της 30ης Δεκεμβρίου πέρυσι επειδή ήταν μεθυσμένος.

Επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα της Βαρκελώνης «Mundo Deportivo», η υπεράσπιση του παίκτη παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι υπήρξε διείσδυση στο επεισόδιο που οδήγησε στην καταγγελία, που έγινε στο νυχτερινό κέντρο του Sutton, αλλά εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι ήταν μια συναινετική σχέση.