O Γιάννης Σμαραγδής χθες (02/11) μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό» με αφορμή τη νέα του ταινία και ανέφερε ότι δεν πρόκειται να συμμετέχει ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ενώ διέψευσε δημοσίευμα που τον ήθελε να ενσαρκώνει τον ρόλο του Αλέξανδρου Υψηλάντη.

Το πρωί της Πέμπτης (03/11) η εκπομπή «Πρωινό» μετέδωσε τόσο την πλευρά του Γιώργου Αγγελόπουλο όσο και του παραγωγού και casting director της Enorama Productions, Θανάση Ψιλόπουλου.

Γιώργος Αγγελόπουλος: Στεναχωριέμαι γιατί είναι ένας άνθρωπος που είχαμε μια καλή σχέση

Η κάμερα της εκπομπής συνάντησε τον Γιώργο Αγγελόπουλο ο οποίος φάνηκε πολύ στεναχωρημένος με την τροπή που έχει πάρει η συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο Ντάνος ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Στεναχωριέμαι γιατί είναι ένας άνθρωπος που είχαμε μια καλή σχέση. Αναγκάζομαι να τοποθετηθώ στα λεγόμενα του γιατί προσβάλει εμένα και όλους τους συνεργάτες μου για κάτι που δεν είπα. Έχω ενημερωθεί από τον κ. Σμαραγδή, στο τηλεφώνημα που μου έκανε, ότι ήταν οι τρεις πλευρές. Ο εκπρόσωπος του fund των επενδυτών, η εταιρεία παραγωγής, η εταιρεία διανομής και ο κ. Σμαραγδής. Αισθάνθηκα χαρά γιατί η εταιρεία διανομής είναι συνεργάτιδα εταιρεία εμμέσως και είπαμε θα ξανανταμώσουμε. Και ξαφνικά γίνεται όλο αυτό. Αυτή είναι η προσέγγιση σε έναν άνθρωπο που θέλει να έχει γνώση; Που παίζει μέσα από τη δουλειά του το αύριο του; Δεν κάνουν έτσι οι δάσκαλοι. Τον αποκάλεσα δάσκαλο όταν πήγα γιατί σίγουρα είχα κάτι να πάρω. Η εταιρεία διανομής από όσο γνωρίζω θα συμμετείχε και ως συμπαραγωγή. Οπότε οι casting directors, συνήθως προτείνουν. Δεν γνωρίζω αν θα μου πρότειναν εμένα. Κατάφερα να μιλήσω μαζί του κάποια στιγμή όπου μου είπε “Σε προειδοποίησα”. Τον πήρα γιατί έπρεπε να τοποθετηθώ γιατί έβγαλε ένα δημοσίευμα για απρεπή συμπεριφορά. Έχουν περάσει πέντε χρόνια κ. Σμαραγδή, προσπαθώ να κάνω άλλα πράγματα. Δεν είμαι στο Survivor».

Θανάσης Ψιλόπουλος: Ουσιαστικά δεν ήθελε ο κ. Σμαραγδής τον κ. Αγγελόπουλο και δεν θέλει να βάλει χέρι κανείς στο φιλμ του

Ο παραγωγός και casting director της Enorama Productions, Θανάσης Ψιλόπουλος μίλησε επίσης στην εκπομπή για το θέμα.

«Ο Γιώργος Αγγελόπουλος για το project, απ’ όσο ξέρω δεν έχει κάνει ποτέ γι’ αυτό και δεν βγήκε να διαψεύσει το δημοσίευμα του κ. Σμαραγδή γιατί δεν έχει μιλήσει ποτέ γι’ αυτό. Έχει γίνει τηλεφωνική επικοινωνία τις τελευταίες μέρες, δεν γνωρίζω όμως το περιεχόμενο των συνομιλιών. Εμείς κάναμε δυο ραντεβού με τον κ. Σμαραγδή, με ένα αγγλικό fund το οποίο θέλει να συμμετέχει στην ταινία και να ανεβάσουμε το budget της ταινίας στα 15 εκατομμύρια ευρώ. Πήραμε απόφαση να ξηλωθεί όλο το cast και να τοποθετηθεί νέο εφόσον υπάρχει καινούργια συμπαραγωγός εταιρεία. Η εταιρεία μας εκπροσωπεί και κάποιους Έλληνες ηθοποιούς, μέσα σε αυτούς είναι και ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Υπάρχει γραπτό μήνυμα μεταξύ εμού και του κ. Σμαραγδή, όταν με ρώτησε περί τα δημοσιεύματα για τον Γιώργο Αγγελόπουλο όπου είπα ρητά ότι εγώ τα έβγαλα και ότι θεωρώ ότι ο Γιώργος Αγγελόπουλος χωράει μέσα στο cast του συγκεκριμένου project. Ο ίδιος δεν συμφωνούσε και του είπαμε πολύ απλά ότι εφόσον δεν συμφωνείται και εμείς αποσύρουμε το ενδιαφέρον μας. Ουσιαστικά δεν ήθελε ο κ. Σμαραγδής τον κ. Αγγελόπουλο και δεν θέλει να βάλει χέρι κανείς στο φιλμ του».

Γιάννης Σμαραγδής: Δεν έχουμε καμία σχέση με τον Γιώργο Αγγελόπουλο

Αμέσως μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Γιώργος Αγγελόπουλος στις τηλεοπτικές κάμερες και προβλήθηκαν και στην εκπομπή «Πρωινό μας» του ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Σμαραγδής σε επικοινωνία του με την εκπομπή απάντησε ως εξής: «Εγώ και η εταιρεία παραγωγής μου δεν έχουμε καμία σχέση με τον Γιώργο Αγγελόπουλο. Έχω να τον δω τρία χρόνια».

Παύλος Κοντογιαννίδης: Δεν είμαι του παρασκηνίου

Στον αέρα της εκπομπής «Mega Καλημέρα» βγήκε το πρωί της Πέμπτης (03/11) ο Παύλος Κοντογιαννίδης, ο οποίος πρόκειται να παίξει στην ταινία Καποδίστριας. Ο γνωστός ηθοποιός δεν θέλησε να πάρει μέρος στο θέμα Σμαραγδής – Αγγελόπουλος, ενώ έκανε και μερικές αποκαλύψεις για την ταινία.

«Θα είμαι στην ταινία, αλλά ασχολείστε με τον Ντάνο. Ήρθα σήμερα να κάνω ρεπορτάζ για τον Ντάνο αν θα είναι στην ταινία;», είπε αρχικά με χιούμορ ο Παύλος Κοντογιαννίδης, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Εγώ δεν είμαι του παρασκηνίου, δεν με αφορά, δεν σχολιάζω τίποτα. Εγώ το μόνο που ξέρω είναι αυτά που μου λέει ο μεγάλος σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής».

Ο Παύλος Κοντογιαννίδης αποκάλυψε στη συνέχεια: «Ο Μιχάλης Ιατρόπουλος θα κάνει τον Μαυρομιχάλη και ο Παύλος Κοντογιαννίδης, που θα παίξει τον Λάζαρο Κουντουριώτη. Τον Καποδίστρια θα τον κάνει Άγγλος ηθοποιός».