Ένα ζευγάρι δύο γυναικών με διαφορά ηλικίας 37 ετών αποκάλυψε τα πιο σκληρά σχόλια που έχει δεχτεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι ένας άγνωστος συνέκρινε τη σχέση τους με τα εγκλήματα πολέμου του Αδόλφου Χίτλερ.

Οι YouTubers Julia Zelg, 27 ετών, και Eileen De Freest, 64 ετών, είναι μαζί εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια και παντρεμένες εδώ και τρία χρόνια. Σε ένα πρόσφατο επεισόδιο της εκπομπής «Love Don’t Judge», μίλησαν για την κακοποίηση που αντιμετωπίζουν στο διαδίκτυο.

«Ούτε στην πραγματική ζωή δεχόμαστε τόση κριτική για τη σχέση μας», εξήγησε η Zelg, η οποία κατάγεται από τη Βραζιλία αλλά ζει στο Λονδίνο με την De Freest. «Μερικές φορές οι άνθρωποι κοιτάζουν λίγο προσπαθώντας να καταλάβουν τα πράγματα».

Η νεαρή τραγουδίστρια παραδέχτηκε ότι οι άνθρωποι συχνά νομίζουν ότι η σύζυγός της είναι η μητέρα της με την πρώτη ματιά, λόγω της αρκετά μεγάλης διαφοράς ηλικίας τους.

«Λένε: “Είναι φοβερά τρυφερές μεταξύ του αυτές οι δύο”», αστειεύτηκε η De Freest, η οποία γεννήθηκε στις ΗΠΑ και εργάζεται ως πολιτικός ειδήμων.

«Ή μας βλέπουν να φιλιόμαστε και λένε: “Τι;”». Πρόσθεσε η Zelg. «Αλλά στην πραγματικότητα κανείς δεν μας έχει πει ποτέ κάτι αρνητικό στην πραγματική ζωή».

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στο Tinder και ήταν μαζί για λιγότερο από ένα χρόνο, όταν η Zelg έκανε την ερώτηση κατά τη διάρκεια μιας παράστασης στο Λονδίνο. Λίγο αργότερα, η De Freest της έκανε πρόταση γάμου κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Βραζιλία.  

Ο γάμος τους πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Λονδίνο στις 8 Ιουνίου του 2019, με τις δύο νύφες να φορούν κομψά λευκά φορέματα και να έχουν βάψει τα μαλλιά τους ροζ για τη μεγάλη τους μέρα.

Η De Freest είναι οκτώ χρόνια μεγαλύτερη από τη μητέρα της συζύγου της, αλλά οι οικογένειές τους έχουν υποστηρίξει τη σχέση του ζευγαριού, με τις μοναδικές αντιδράσεις για τη σχέση τους να είναι αυτές που αντιμετωπίζουν στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα αρνητικά σχόλια για τη σχέση τους που δέχονται στο διαδίκτυο

«Αρχίζω να διαβάζω τα σχόλια και όταν βλέπω ότι κάτι είναι κάπως αρνητικό, απλά θολώνω τα μάτια μου και πηγαίνω στο επόμενο», εξήγησε η Zelg, η οποία έχει περισσότερους από 300.000 συνδρομητές στο YouTube και σχεδόν 70.000 ακόλουθους στο Instagram.

«Μερικές φορές τα κακά σχόλια με αναστατώνουν», παραδέχτηκε. «Είμαστε μόνο άνθρωποι».

Όταν η Zelg έβγαλε το τηλέφωνό της, μοιράστηκε ότι ένα άτομο απλά έγραψε «δαίμονας» με κεφαλαία γράμματα, ενώ σχολίαζε μία από τις αναρτήσεις της. «Πολλά σχόλια μίσους είναι πραγματικά αστεία και όλα έχουν πολύ κακή στίξη και γραμματική», εξήγησε.

Ένα άλλο άτομο έγραψε στην De Freest: «Μαμά, σε χρειάζομαι να γυρίσεις στο σπίτι και να αφήσεις τα ανήλικα μόνα τους!». «Αυτό είναι φρικτό», είπε η Zelg, αλλά η De Freest δεν μπόρεσε παρά να γελάσει. 

Κάποιος άλλος κατηγόρησε τη Zelg ότι είναι χρυσοθήρας, μία από τις πιο συχνές παρανοήσεις του κοινού για τη σχέση τους. «Έχει χρήματα η ηλικιωμένη γυναίκα»; ρώτησε κάποια στιγμή ένας τρίτος. «Ο μόνος λόγος που μπορώ να δω γι’ αυτό. Σίγουρα δεν είναι αγάπη».  

Η Zelg σημείωσε ότι η σύζυγός της «δεν έχει χρήματα» και ότι στην πραγματικότητα εκείνη είναι ο βιοπαλαιστής στο νοικοκυριό τους

«Δεν θέλω να φανώ ασεβής ή κάτι τέτοιο, αλλά βγάζω περισσότερα από την Eileen και είναι κάπως απαίσιο για μένα να πρέπει να βγω και να το πω αυτό», είπε. «Με θυμώνει τόσο πολύ γιατί εργάζομαι πολύ σκληρά». Η Zelg υπενθύμισε πώς μετανάστευσε στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη Βραζιλία, λέγοντας ότι σπούδασε στο κολέγιο και έκανε το μεταπτυχιακό της για να φτάσει εκεί που είναι σήμερα.  

«Δεν θα έπαιρνα ποτέ τα χρήματα κάποιου και δεν θα ήμουν ποτέ με κάποιον για τα χρήματα», επέμεινε.

Ωστόσο, το πιο προσβλητικό σχόλιο που διάβασαν δυνατά οι Zelg και De Freest στην εκπομπή προήλθε από κάποιον που συνέκρινε τον έρωτά τους με έγκλημα πολέμου.

«Πάω στοίχημα ότι ακόμα κι αν ο Χίτλερ επέστρεφε από το Γκούλαγκ, δεν θα έκανε εγκλήματα χειρότερα από αυτό», έγραψε το άτομο, με αποτέλεσμα να τους επισημάνουν ότι η φράση αυτή είναι τόσο ανούσια όσο και ιστορικά ανακριβής.

Ο άγνωστος, σύμφωνα με τη Daily Mail, φάνηκε να μπερδεύει τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης του Χίτλερ με το Gulag, ένα σύστημα στρατοπέδων εργασίας στη Σοβιετική Ένωση από το 1930 έως το 1955.

«Η πρόταση είναι εντελώς λάθος. Θέλω να πω, τα αγγλικά μου είναι s**t, αλλά ακόμα και τα δικά μου αγγλικά είναι καλύτερα», είπε ο Zelg. «Ειλικρινά, πιστεύεις σοβαρά ότι το να είσαι γκέι και να είσαι με έναν ηλικιωμένο είναι χειρότερο από αυτό που έκανε ο Χίτλερ; Αυτό είναι χάλια».

Ένα άλλο διαδικτυακό τρολ ισχυρίστηκε ότι τους συμβούλεψε να «μετανοήσουν και να ακολουθήσουν τον Χριστό» για να μην καούν στην κόλαση για «την αιωνιότητα».

Η Zelg εκτίμησε ότι τα μισά από τα σχόλια μίσους που δέχονται έχουν θρησκευτική βάση, και ενώ υποστηρίζει τη θρησκευτική ελευθερία, αντιτίθεται σθεναρά στο να χρησιμοποιούν οι άνθρωποι τις πεποιθήσεις τους ως δικαιολογία για να διαδίδουν μίσος.

Κάποιος άλλος είχε το θράσος να τη ρωτήσει γιατί δεν «παντρεύτηκε έναν άνδρα» επειδή είναι «όμορφο κορίτσι». «Αυτό είναι τόσο προσβλητικό», είπε. «Είναι σαν να λέμε: “Ω, είσαι λεσβία μόνο επειδή είσαι άσχημη ή επειδή κανένας άντρας δεν σε θέλει”».

Η De Freest πρόσθεσε ότι πολλές επικρίσεις που έχουν αντιμετωπίσει βασίζονται στην εμφάνισή της. 

«Δεν έχει να κάνει με εσένα», είπε στη σύζυγό της. «Πρόκειται για το πάχος μου. Καταλαβαίνεις τι εννοώ; Το βάρος μου ήταν μέρος αυτού. Οι χοντροί άνθρωποι και οι αδύνατοι άνθρωποι συχνά δεν φαίνονται ωραία μαζί».

«Δυστυχώς, υπάρχει και πολλή χοντροφοβία εκεί έξω, και αυτό προσθέτει ότι φαινόμαστε ακόμα πιο αντισυμβατικοί μαζί», συμφώνησε η Zelg.

«Νομίζω ότι πολλά από αυτά έχουν να κάνουν με τον μισογυνισμό, επειδή το βρίσκουν περίεργο που δύο γυναίκες είναι μαζί εξ αρχής, και, επίσης, δεν μπορούν να σκεφτούν ότι οι μεγαλύτερες γυναίκες είναι σεξουαλικά όντα», πρόσθεσε.

Η αποδοχή του γάμου τους από τους χρήστες στα social media

Η Zelg και η De Freest τράβηξαν μια selfie κατά τη διάρκεια του επεισοδίου και την ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν διαβάσουν δυνατά τα σχόλια. Με χαρά είδαν ότι πολλά από αυτά ήταν θετικά. «Σας αγαπώ εσάς τις δύο όμορφες γυναίκες, μέσα και έξω!!!!!!» έγραψε ένα άτομο, ενώ κάποιος άλλος πρόσθεσε: «Τόσο όμορφη η φωτογραφία σας».

«Η αγάπη σας είναι τόσο όμορφη! Μην αφήνετε τους κακούς ανθρώπους να σας κρίνουν», σχολίασε κάποιος άλλος. «Σας αγαπώ και τις δύο. Σας εύχομαι και στους δύο μια μακρά και ευλογημένη ζωή μαζί».

H Zelg είπε ότι τα θετικά μηνύματα είναι αυτά που κάνουν την παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αξίζει τον κόπο. «Λαμβάνουμε καθημερινά τόσα πολλά μηνύματα από ανθρώπους που είτε είναι ομοφυλόφιλοι είτε βρίσκονται σε σχέσεις με διαφορά ηλικίας και λένε ότι τα βίντεό μας τους ενέπνευσαν», είπε. 

«Για μένα, αυτό είναι το καλύτερο μέρος της παρουσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πάντα έλεγα ότι έχετε τους πιο καταπληκτικούς συνδρομητές».