Έπειτα από πέντε ολόκληρα χρόνια, ο Νίνο εμφανίστηκε στην τηλεόραση και επέλεξε την εκπομπή του Νίκου Μουτσινά, «Καλό μεσημεράκι», για να γιορτάσει τα 20 χρόνια στη δισκογραφία. «Έχω να βγω 5 χρόνια στην τηλεόραση και σήμερα έχουμε 22/02/2022, ήθελα πολύ να βγω», είπε  αρχικά ο Νίνο Ξυπολιτάς στην σπάνια τηλεοπτική του εμφάνιση.

«Κλείνω 20 χρόνια. Πιστεύω ότι κανείς δεν ήθελε να φτάσω 20 χρόνια. Εμένα ήταν στόχος και τώρα έχω βάλει στόχο τα επόμενα 20. Πέρασα από έναν μεγάλο πόλεμο. Δεν το θυμάται κανείς αλλά όσοι είναι στο χώρο το ξέρουν. Όταν ξεκίνησα και μπήκαν στο Fame Story το 2002, μετά, η επικαιρότητα ήμασταν εμείς αλλά είχαμε μια πολύ κακή επικαιρότητα. Δεν μας ήθελαν καθόλου. Μας έλεγαν σκουπίδια. Μετά, την επόμενη χρονιά πάλι το ίδιο. Και εκεί μέσα σε αυτά τα χρόνια, δημιουργήθηκε κι αυτός ο περίεργος χαρακτήρας γιατί δεν ήθελα να συμμετάσχω σε αυτήν την κακή επικαιρότητα» πρόσθεσε στην συνέχεια ο Νίνο Ξυπολιτάς.

«Με έλεγαν ψωνισμένο επειδή δεν μιλούσα. Τι να μιλήσω; Αφού με έβριζαν. Και εκεί πάνω στηρίχθηκε ένα στυλ του κακού παιδιού» σχολίασε ο τραγουδιστής ο οποίος έγινε γνωστός στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό μέσα από την συμμετοχή του στο Fame Story.

«Δεν έγινα ποτέ πλούσιος το πιστεύεις; Μια ζωή στο σκάψιμο. Έχω μια άποψη για όλο αυτό που λέγεται ζωή. Πιστεύω ότι θα φύγουμε πολύ γρήγορα, είμαστε για μια βόλτα εδώ. Είμαστε περαστικοί, από τη στιγμή που ξεκινάει η γέννηση πας προς το θάνατο λένε», είπε ο Νίνο μεταξύ άλλων.

Θα έκανε ξανά τηλεόραση ο Νίνο Ξυπολιτάς;

Για το ενδεχόμενο να κάνει ξανά τηλεόραση, πχ ως κριτής σε κάποιο talent show, ο τραγουδιστής απάντησε πως: «Αν ήμουν εγώ αυτός που έφτιαχνε τα προγράμματα, θα με έβαζα έγκλειστο μέσα. Σε ένα δωμάτιο δίπλα στους διαγωνιζόμενους, να περνάω να τους ρωτάω πώς είναι, αν είναι εντάξει κλπ. Να είμαστε συντονισμένοι κάθε μέρα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο όλο αυτό. Περίπου το 0,1% όλων αυτών των παιδιών θα πετύχει κάτι. Πρέπει να έχεις συγκεκριμένο στόχο, να είσαι έτοιμος, να έχεις στομάχι που λένε. Φαίνεται εύκολο, αλλά δεν είναι, ειδικά αν είσαι μέτριος όπως εγώ. Αν δεν έχεις φωνάρα, επειδή ποτέ δεν είπε κανείς για τη φωνάρα του Νίνο, από την αρχή… Δεν τα ήξερα όμως αυτά, κατάλαβες; Με αυτό πας όμως…».