Σάλος έχει προκληθεί με την ταινία μικρού μήκους «Ξεπαρθενών» όπου ένα ζευγάρι αντρών φαίνεται να κάνει σεξ στην Ακρόπολη.

Μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το βίντεο που περιέχει σκηνές, «οι οποίες γυρίστηκαν παράνομα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης», το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προχώρησε σε διευκρινήσεις.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, το πρωί της Παρασκευής (07/01) πήρε θέση για το συγκεκριμένο θέμα τονίζοντας πως «δεν είναι όλα Τέχνη» και πως: «στο όνομα του ακτιβισμού και της δήθεν επαναστατικής πράξης δεν μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, σε ζωντανή σύνδεση με το Πρωινό του Ant1 ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Κάθε μέρα ακούμε και κάτι παράλογο. Εμένα μου το στείλανε στο mail μου. Αισθάνομαι ντροπή σαν Έλληνας πολίτης… Είμαι και αρχαιολάτρης. Να γίνονται τέτοια πράγματα και να έχουμε τέτοια θλιβερά φαινόμενα. Δεν είναι όλα τέχνη. Στο όνομα του ακτιβισμού και της δήθεν επαναστατικής πράξης δεν μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Κάπου υπάρχουν και όρια. Όπως το είδα, δεν το θεωρώ ακτιβιστική πράξη αυτό, το θεωρώ βλακεία».