Με αφορμή την ερώτηση της Ολλανδής δημοσιογράφου στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη εβδομάδα με την οποία τον κατηγόρησε ότι γίνονται παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών, ο Ιάσονας Αποστολόπουλος μίλησε σε ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» την Κυριακή.

«Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τις διασώσεις προσφύγων από τη Λέσβο το 2015 στο απόγειο των προσφυγικών αφίξεων στο νησί όπου με μια ομάδα αλληλέγγυων από την Αθήνα, πήγαμε και στήσαμε μια δομή αλληλεγγύης στην πρώτη γραμμή εκεί και δίναμε ρούχα φαγητό και ιατρική περίθαλψη» ανέφερε αρχικά ο Ιάσονας Αποστολόπουλος ο οποίος έχει σπουδάσει πολιτικός μηχανικός.

Πώς βρέθηκε στη Λέσβο ο Ιάσονας Αποστολόπουλος

«Εκείνο το διάστημα που συνέβαιναν οι μεγάλες αφίξεις, ήμουν άνεργος και αρχικά είχα προγραμματίσει να πάω στη Λέσβο για δυο εβδομάδες για να βοηθήσουμε όπως μπορούσαμε. Αλλά ήταν τόσο μεγάλες οι ανάγκες και τόσο συνταρακτικά αυτά που βιώσαμε που δεν γινόταν να φύγουμε. Πήγαμε για δυο εβδομάδες και κάτσαμε 9 μήνες» τόνισε ο διασώστης και πρόσθεσε: «ήταν αδιανόητο να βλέπεις οικογένειες να διασχίζουν το Αιγαίο με ένα πλαστικό βαρκάκι κουβαλώντας όλα τους τα υπάρχοντα».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Ιάσονας Αποστολόπουλος πρόσθεσε: «Το διεθνές δίκαιο επιτάσσει ότι είναι απαράβατο καθήκον όλων μας να βοηθήσουμε κάποιον που πνίγεται. Πρώτα τους διασώζουμε και μετά συζητάμε όλα τα άλλα». 

Υπενθυμίζεται, ότι το όνομα του Ιάσονα Αποστολόπουλου είχε ακουστεί πριν λίγο καιρό όταν είχε προσκληθεί στο Προεδρικό Μέγαρο ώστε να παρασημοφορηθεί για την προσφορά του, κάτι το οποίο όμως δεν έγινε καθώς η παρασημοφόρησή του ακυρώθηκε και προκάλεσε κύμα αντιδράσεων.

«Πόλεμος» δεξιών – αριστερών στο Twitter για τη Ναταλία Γερμανού

Η Ναταλία Γερμανού φιλοξένησε σε ζωντανή σύνδεση τον Ιάσονα Αποστολόπουλου από την Ιταλία όπου βρίσκεται και στο twitter ξέσπασε «πόλεμος» δεξιών και αριστερών για την παρουσιάστρια.

«Η Ναταλία Γερμανού έβγαλε στην εκπομπή της τον Ιάσονα Αποστολόπουλο που συμμετέχει σε επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων στη Μεσόγειο. Γι’ αυτήν την πράξη δεοντολογίας κ πολυφωνίας, ξαμοληθηκε ο ακροδεξιός εσμος του διαδικτύου εναντίον της» και «Ναταλία Γερμανού έγινες κ πλυντήριο ξεπλύματος ανθελληνων; θα τρίζουν τα κόκαλα του πατέρα σου» ήταν μερικά χαρακτηριστικά tweets.

Παρέμβαση του Άδωνη Γεωργιάδη με στήριξη στη Ναταλία Γερμανού

Η συνέντευξη του Ιάσονα Αποστολόπουλου στην Ναταλία Γερμανού και τα σχόλια τα οποία κατέκλυσαν τα social media, προκάλεσαν και την παρέμβαση του Άδωνη Γεωργιάδη. Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter αναδημοσίευσε σχόλιο του δημοσιογράφου, Γιώργου Τετράδη και έγραψε: «Ανεβάζω την απάντηση του @GeorgeTetradis δημοσιογράφου με μεγάλη σταδιοδρομία σε όλες τις «προοδευτικές» εφημερίδες και κυρίως γνωστός από την «Ελευθεροτυπία» στην @CorinaVasilopou για την σημερινή εμφάνιση του @Iasonas_Apost στην @nataliagermanou πείτε τον και αυτόν «εθνίκι»…».

Στον Άδωνη Γεωργιάδη απάντησε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος, γράφοντας: «Ο άνθρωπος γράφει επικίνδυνες ασυναρτησίες κ δεν έχει ιδέα τι θα πει maritime law. Η υποχρέωση διάσωσης ΚΑΘΕ ανθρώπου σε κίνδυνο περιλαμβάνεται σε 3διεθνείςσυνθήκες ,Unclos, Solas, SAR κ είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι η μόνη ενεργεια που νομιμοποιείται να κάνει το λιμενικό είναι διάσωση». 

Σε αυτή την ανάρτηση ο κύριος Γεωργιάδης απάντησε πως: «Κύριε Αποστολόπουλε προφανώς όλες οι Συνθήκες στις οποίες αναφέρεστε δεν ψηφίστηκαν για την περίπτωση της οργανωμένης χρήσης των μεταναστών ως εργαλείο πολιτικής δια της μαζικής εισβολής τους αλλά για τα ναυτικά ατυχήματα και την τυχαία μεμονωμένη περίπτωση». 

Με σημερινή του ανάρτηση ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθαρίζει ωστόσο τη στάση του σχετικά με την επιλογή της παρουσιάστριας να καλέσει τον Ιάσονα Αποστολόπουλο  γράφοντας: «Η Ναταλία Γερμανού είναι από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που έχω γνωρίσει ο δε αείμνηστος πατέρας της από τις πιο συγκλονιστικές πένες των τελευταίων δεκαετιών και με ήθος! Δεν χρειάζεται λοιπόν κανενός την άδεια για να αποφασίσει ποιον θα καλέσει. Προς άρση παρεξηγήσεων».